Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
16:11
4.10.2019.

Premija osiguranja od početka godine porasla 10,7 odsto

Sve planirane aktivnosti Agencije za nadzor osiguranja uspješno su i u definisanim rokovima realizovane, a od početka godine bruto fakturisana premija ostvarila je rast od 10,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine, konstatovao je Savjet Agencije na današnjoj sjednici.


Kad su u pitanju rezultati tržišta osiguranja u Crnoj Gori, zaključno sa avgustom, predsjednik Savjeta Agencije, Uroš Andrijašević, istakao je da su, prema preliminarnim podacima dostavljenim Agenciji za nadzor osiguranja, društva za osam mjeseci fakturisala ukupnu bruto premiju u iznosu od 64,3 miliona eura, što je za 6,2 miliona više u odnosu na isti period prošle godine.

“Premija neživotnog osiguranja ostvarila je rast za 10,4 odsto, dok je rast premije životnog osiguranja 12,2 odsto. Najveći nominalni rast ostvaren je u vrsti Ostala osiguranja imovine, i to za 1,6 miliona eura, a zatim u vrsti Osiguranje života i to za milion eura”, naglasio je Andrijašević.

Podsjetio je da je prosječna stopa rasta bruto fakturisane premije na godišnjem nivou u posljednjih pet godina iznosila 3,6 odsto, a u dosadašnjem dijelu godine ostvarila je rast od 10,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

“Realna očekivanja su da će rast premije do kraja godine biti na mnogo većem nivou iznad petogodišnjeg prosjeka”, zaključio je Andrijašević.

 

Izvor: CdM

loading...

Ostale vijesti iz kategorije