Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:01
3.6.2020.

Poziv za učešće na online radionicama o poslovnoj i finansijskoj pismenosti

Nevladina organizacija (NVO) Aktivna zona i Institut za poslovnu i finansijsku pismenost objavljuju Poziv za prijavljivanje mladih za učešće na jednomjesečnim online radionicama o poslovnoj i finansijskoj pismenosti. 


Iz ove NVO su kazali da se poziv se odnosi na mlade iz cijele Crne Gore, od 18 do 35 godina, koji žele pokrenuti sopstveni biznis i steći znanja iz oblasti poslovne i finansijske pismenosti: poznavanje različitih metoda za planiranje, utvrđivanje tržišta i koraka koje je potrebno preduzeti u pokretanju poslovanja, uključujući komunikaciju sa klijentima, ključne aktivnosti, put do tržišta, vrijednosni prijedlog projekta, te poznavanje mogućih prihoda i rashoda.

"Takođe, mladi učesnici/ce će steći osnovna znanja i razumijevanje biznis plana i marketinga, a rezultat ovih radionica će biti i izrađeni biznis planovi, uz mentorsku podršku stručnog predavača", navodi se u saopštenju.

NVO Aktivna zona i Institut za poslovnu i finansijsku pismenost ovaj Poziv objavljuju u okviru projekta ,,Ideje za kvalitetno strateško planiranje u oblasti zapošljavanja mladih na lokalnom nivou'' koji finansira Beogradska otvorena škola, a ko-finansira Evropska unija, u okviru programa WEB4YES - regionalnog programa u oblasti zapošljavanja mladih.

Online radionice će se organizovati jednom sedmično, u trajanju od sat do dva, putem aplikacije ZOOM, a zainteresovani se mogu prijaviti putem online prijavnog formulara, koji se nalazi na sljedećem linku:shorturl.at/ntIW0.

Planirano je organizovanje ukupno tri online radionice, nakon čega će se objaviti interni konkurs za izbor najbolje pripremljenog biznis plana.

Prva tri najbolja plana će biti nagrađena finansijskom podrškom i to prva nagrada 400 eura, druga 300 i treća 200 eura.

Radionice će biti organizovane 2, 9. i 16. jula.

Rok za predaju biznis planova je 24. jul, dok je nagrađivanje najboljih biznis planova planirano za 30. jul.

 

Ostale vijesti iz kategorije