Autor: onogost.me
Foto: Opština Nikšić
14:21
24.5.2022.

Podržani projekti šest nikšićkih NVO

Opština Nikšić podržala je šest projekta nevladinih organizacija (NVO), koji će biti finansirani u ovoj godini.


Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, potpisao je ugovore sa predstavnicima tih NVO kojima su dodijeljena sredstva po javnom konkursu za finansiranje projekata.

Iz Opštine je saopšteno da su ugovori potpisani sa NVO Udruženje vojnih invalida, Društvom mladih ekologa, NVO "Pandurica", Dobrovoljno vatrogasnim društvom "Vojnik", NVO "Morakovo" i NVU "Putevima predaka“.

"Opština će uvijek podržati važne projekte, koji će doprinijeti cjelokupnom razvoju našeg grada. Zajednički možemo mnogo više, posebno u oblastima koje su bile prioriteti ovog konkursa: prostorno-plansko uređenje grada i očuvanje i unapređenje životne sredine“, istakao je Kovačević.

Kako je navedeno, Kovačević je podržanim NVO čestitao i poželio uspješnu realizaciju projekata.

Predsjednik Komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata NVO i šef Kabineta predsjednika Opštine Nikšić, Marko Perućica je istakao da je pristiglo ukupno 12 prijava. 

„Od ukupno 12 prijava Komisija je jednoglasno kao ispravne ocijenila šest i to sljedećih NVO Udruženje vojnih invalida, Društvo mladih ekologa, "Pandurica", Dobrovoljno vatrogasno društvo "Vojnik", "Morakovo“ i "Putevima predaka“, kazao je Perućica.

Ukupan iznos podrške, kako je navedeno, iznosi 24.888 eura, a rok za realizaciju projekata je od tri do šest mjeseci.

"Komisija će vršiti monitoring do kraja realizacije svih projekata“, zaključio je Perućica.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:45
  30.6.2022.

  Ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore od januara do maja ove godine, prema preliminarnim podacima iznosila je 1,561 milijardi eura, što ukazuje na rast od 54,3 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopštila je Uprava za statistiku (MONSTAT).

 • 12:20
  30.6.2022.

  Prosječna zarada (bruto) u maju 2022. godine u Crnoj Gori iznosila je 876 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 710 eura, saopštila je Uprava za statistiku (MONSTAT).

 • 17:17
  29.6.2022.

  Ministar ekonomskog razvoja, Goran Đurović kazao je da se nada da će se do septembra naći rješenje za nikšićku Željezaru te da za kupovinu kompanija ima interesovanja i iz regiona.

 • 19:19
  28.6.2022.

  Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora EPCG za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, dosadašnji predsjednik tog tijela. U Nikšiću je održana redovna Skupština akcionara EPCG AD Nikšić. Na osnovu utvrđenog dnevnog reda Skupštine, kojoj je predsjedavao izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin, donijeto je nekoliko odluka.