Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
07:51
30.10.2020.

„Podrška Evropske unije inovacionom ekosistemu Crne Gore“ danas u Tehnopolisu

Delegacija Evropske unije i Ministarstva nauke danas će zvanično posjeti Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis.


Povod ove posjete, kako su naveli iz Tehnopolisa,  je podrška koju je Evropska unija pružila za poboljšanje kapaciteta IPC Tehnopolis, a koja će se koristiti kao podrška razvoju inovativnih malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori.

Na događaju će govoriti: šefica delegacije EU u Crnoj Gori, Oana Cristina Popa, ministarka nauke, dr Sanja Damjanović, izvršni direktor IPC Tehnopolis, Ratko Bataković. Menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva, Aleksandar Janičić, govoriće o projektima koji se finansiraju EU sredstvima, kao i o infrastrukturnim kapacitetima koje finansira EU kroz IPA 2016.

Nakon uvodnih obaćanja obići će ključne infrastrukturne segmente IPC Tehnopolis: Biolab, TECH lab i DATA centar.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:04
  27.11.2020.

  Sva društva za osiguranje u Crnoj Gori su za prvih devet mjeseci poslovala s dobitkom i bila likvidna, solventna i profitabilna, saopšteno je iz Agencije za nadzor osiguranja (ANO).

 • 12:24
  27.11.2020.

  Za mjeru „Subvencija kamate na kredit za likvidnost i obrtna sredstva“ predviđeno je obezbjeđenje kreditne linije kod Investiciono razvojnog fonda u iznosu do 20 miliona eura kreditnih linija, dok bi subvencija kamatne stope na odobrene kredite bila obezbijeđena iz tekuće budžetske rezerve, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

   

 • 11:24
  27.11.2020.

  Stanje u prometu nekretninama karakteriše veliki broj nepravilnosti i problema jer nema posebnog zakona koji reguliše tu oblast, ocijenjeno je na konstitutivnoj sjednici novoformirane Grupacije za trgovinu nekretninama u okviru Odbora udruženja trgovine Privredne komore.

   

 • 19:28
  26.11.2020.

  Ukupan državni dug (bez depozita), na dan 30.09.2020. godine, iznosio je 3,660 milijardi eura, ili 79,45 odsto BDP-a, objavljeno je na sajtu Ministarstva finansija.