Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
14:15
12.9.2019.

Otkup jagnjadi i ove godine

U saradnji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Fonda PIO, Saveza udruženja penzionera, Investiciono razvojnog fonda, uz učešće privrednih subjekata iz sektora mesne industrije i ove godine biće organizovan otkup tržišnih viškova jagnjadi, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.


Realizacija ovog programa biće značajna podrška i sigurnost poljoprivrednim proizvođaćima za plasman tržišnih viškova jagnjadi, a penzionerima će se omogućiti da se pod povoljnim uslovima snabdiu kvalitetnim mesom.

Investiciono razvojni fond Crne Gore će obezbijediti kredit u iznosu od dva miliona eura za finansiranje otkupa i blagovremenu isplatu poljoprivrednim proizvođačima. 

Iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja je saopšteno je da će otkupna cijena jagnjadi u ovoj godini iznositi 2.40 eura po kilogramu žive mjere, dok će cijena mesa za penzionere iznositi 4.40 eura po kilogramu, uz plaćanje na osam mjesečnih rata.

"Otkup će obavljati dvije mesne industrije: MI Goranović - Nikšić i MI Mesopromet - Bijelo Polje. Očekuje se da će biti otkupljeno oko 13.000 jagnjadi", navodi se u saopštenju iz ovog ministarstva.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:54
  19.9.2019.

  Crna Gora je tokom avgusta izašla iz deflacije i prvi put zabilježila minimalni pozitivni rast cijena na mjesečnom nivou za 0,1 odsto, pokazuju novi podaci Uprave za statistiku Monstata.

 • 08:58
  19.9.2019.

  Sredinom septembra počela je obuka 10 nezaposlenih lica sa evidencije Biroa rada Nikšić za sticanje stručnih kvalifikacija i to za zanimanje recepcioner i pomoćni kuvar.

 • 16:47
  18.9.2019.

  Nakon vrelog ljeta vrijeme je da svoj garderober dopuniš udobnim i toplim jesenjim kombinacijama

 • 16:39
  18.9.2019.

  Broj zaposlenih u Crnoj Gori u drugom kvartalu je, prema podacima Monstata, bio 5,5 odsto veći nego u prethodnom, dok je u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom porastao 3,3 odsto.