Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
14:15
12.9.2019.

Otkup jagnjadi i ove godine

U saradnji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Fonda PIO, Saveza udruženja penzionera, Investiciono razvojnog fonda, uz učešće privrednih subjekata iz sektora mesne industrije i ove godine biće organizovan otkup tržišnih viškova jagnjadi, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.


Realizacija ovog programa biće značajna podrška i sigurnost poljoprivrednim proizvođaćima za plasman tržišnih viškova jagnjadi, a penzionerima će se omogućiti da se pod povoljnim uslovima snabdiu kvalitetnim mesom.

Investiciono razvojni fond Crne Gore će obezbijediti kredit u iznosu od dva miliona eura za finansiranje otkupa i blagovremenu isplatu poljoprivrednim proizvođačima. 

Iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja je saopšteno je da će otkupna cijena jagnjadi u ovoj godini iznositi 2.40 eura po kilogramu žive mjere, dok će cijena mesa za penzionere iznositi 4.40 eura po kilogramu, uz plaćanje na osam mjesečnih rata.

"Otkup će obavljati dvije mesne industrije: MI Goranović - Nikšić i MI Mesopromet - Bijelo Polje. Očekuje se da će biti otkupljeno oko 13.000 jagnjadi", navodi se u saopštenju iz ovog ministarstva.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:21
  19.2.2020.

  Vlada, tokom ovog mandata, neće tražiti kupca za Elektroprivredu (EPCG) već će razmišljati da li su kompaniji potrebni zapadno-evropski ili svjetski partneri za ulaganje u određene projekte, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

 • 11:57
  19.2.2020.

  Trend rasta podrške sektoru ribarstva nastavljen je i u ovoj godini. U poređenju sa prošlom godinom podrška je povećana 44 odsto na ukupno 2,24 miliona.  

 • 08:36
  19.2.2020.

  Crnogorski potrošači električne energije su za posljednjih pet godina platili oko 74,3 miliona eura za subvencije privatnim vlasnicima malih hidroelektrana (mHE) i vjetroelektrane Krnovo i tehničke gubitke Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu (CEDIS), saopšteno je iz NVO Akcija za socijalnu pravdu koja je te podatke dobila na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacija.

 • 08:33
  19.2.2020.

  Samo u prošloj godini bilo je u Crnoj Gori čak 4.325 prijavljenih oštećenja na motornuim vozilima, od kojih su osiguravajuće kuće riješile 3.908 i isplatile osiguranicima oko 3,8 miliona eura.