Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
09:09
27.1.2021.

Opština Nikšić pruža podršku projektima NVO sektora u iznosu od 50.000 eura

Opština Nikšić je Odlukom o budžetu za 2021. godinu planirala iznos od 50.000 eura za finansiranje projekata nevladinog sektora sa područja naše opštine.


"Opredijeljena suma je jasan pokazatelj o želji Opštine Nikšić da podrži nevladine organizacije i njihove projekte, čija će realizacija biti u interesu svih građana Nikšića", navode iz lokalne samouprave.

 Juče je objavljen Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje dva člana, predstavnika nevladinog sektora u Komisiji za raspodjelu sredstava NVO. Nakon formiranja Komisije od predstavnika civilnog sektora i lokalne uprave uslijediće raspisivanje konkursa.

"Nadamo se da će i na ovom konkursu, kao i prethodnih godina biti dostavljen značajan broj kvalitetnih projekata, a Komisija će prepoznati one najbolje i donijeti odluku o finansiranju njihove realizacije", dodaju.

Iz Opštine pozivaju sve NVO iz Nikšića da budu partner lokalnoj upravi, kako u ovom procesu, tako i ostalim aktivnostima koje realizuje Opština, a sve za dobrobit građana Nikšića.

Ostale vijesti iz kategorije