Autor: onogost.me
Foto: Vlada CG
12:25
23.6.2022.

Ograničili marže na brašno, so, šećer i ulje

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Prijedlog odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi i listi proizvoda.


To znači da će se maksimalna visina marži u trgovinama na veliko ograničiti na pet odsto, za pšenično bračno (tip 400 i 500), šećer, ulje i so, dok će maksimalna marža na ove namirnice za male trgovine iznositi sedam odsto.

"Donijeli smo odluku da ograničimo marže kao jedini mogući i normalan model djelovanje države, a da ne narušimo privredu, da utičemo da ne dođe do nestašice. Našli smo neki optimum da zaštitimo građane da ublažimo rast cijena, a da naši trgovci imaju interes da tu robu imaju na rafovima", rekao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović na današnjoj sjednici Vlade.

On je naveo da Crna Gora raspolaže sa dovoljno energenata i hrane kao i da treba voditi računa o promjenama na tržištu sirovina, na berzama, kako ne bi došlo do nestašice, jer država zavisi od uvoza, a ne proizvodi u dovoljnim količinama.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:45
  30.6.2022.

  Ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore od januara do maja ove godine, prema preliminarnim podacima iznosila je 1,561 milijardi eura, što ukazuje na rast od 54,3 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopštila je Uprava za statistiku (MONSTAT).

 • 12:20
  30.6.2022.

  Prosječna zarada (bruto) u maju 2022. godine u Crnoj Gori iznosila je 876 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 710 eura, saopštila je Uprava za statistiku (MONSTAT).

 • 17:17
  29.6.2022.

  Ministar ekonomskog razvoja, Goran Đurović kazao je da se nada da će se do septembra naći rješenje za nikšićku Željezaru te da za kupovinu kompanija ima interesovanja i iz regiona.

 • 19:19
  28.6.2022.

  Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora EPCG za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, dosadašnji predsjednik tog tijela. U Nikšiću je održana redovna Skupština akcionara EPCG AD Nikšić. Na osnovu utvrđenog dnevnog reda Skupštine, kojoj je predsjedavao izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin, donijeto je nekoliko odluka.