Autor: onogost.me
Foto: Ugostitelji Crne Gore
19:52
12.4.2021.

NVO “Ugostitelji Crne Gore”: Dijalog počeo, konkretni rezultati tek slijede

Raduje nas činjenica da će subvencije na zarade biti produžene, ali i da će se preispitati i olakšati uslovi po kojima poslodavci ostvaruju pravo na subvencije, saopštila je NVO "Ugostitelji Crne Gore".

 


Oni su kazali da pozdravljaju početak dijaloga sa Vladom u vezi sa ključnim problemima sa kojima se suočava sektor ugostiteljstva.

"Iako se sektor ugostiteljstva više od godinu suočava sa brojnim problemima, zbog čega su mnogi na rubu egzistencije, spremni smo da zajedno sa Vladom radimo na pripremi ljetnje turističke sezone od koje su očekivanja svih nas velika", navode u saopštenju ove NVO.

Ističu da se u ugostiteljskim objektima posljednje dvije sedmice mahom poštuju epidemiološke mjere.

"Zato smo ohrabreni najavom da se razmatra mogućnost produženja radnog vremena ugostiteljskim objektima", dodaju u saopštenju.

U dijalogu sa predstavnicima Vlade, kako navode, konstatovano je poboljšanje epidemiološke situacije u zemlji.

"Značajan doprinos dali su i zaposleni u sektoru ugostiteljstva nakon što ih je Ministarstvo ekonomskog razvoja uvrstilo u prioritetnu grupu za vakcinaciju", piše u saopštenju.

NVO "Ugostitelji Crne Gore" još jednom poziva svoje članove da, u što kraćem roku, dostave spisak zaposlenih Ministarstvu ekonomskog razvoja putem e-maila [email protected] kako bi se proces vakcinacije nastavio.

"Ovim činom zajedno šaljemo pozitivnu sliku svim domaćim i inostranim posjetiocima da je Crna Gore spremna da dočeka turiste ove sezone", navode u saopštenju.

Današnjem sastanku, pored predstavnika turističke privrede, prisustvovao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, državna sekretarka za turizam Ivana Đurović, i državni sekretar u ministarstvu zdravlja Borko Bajić.

Ostale vijesti iz kategorije