Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
12:23
30.11.2020.

Novogodišnji bazar ove godine na Trgu slobode: Prijave izlagača do 10. decembra

Opština Nikšić pozvala je lokalne proizvođače, ugostitelje i ostale zainteresovane subjekte koji ispunjavaju kriterijume ovog Javnog poziva da uzmu učešće na Novogodišnjem bazaru u Nikšiću koji će se održati od 24. decembra 2020. do 1. januara 2021.


"Na ovaj način želimo doprinijeti stvaranju prazničnog ambijenta u susret Novoj godini, ali i podstaći male preduzetnike da razvijaju i promovišu svoju djelatnost. U okviru Bazara posjetioci će moći da kupe novogodišnju dekorativu, poklone, ali i da uživaju u ukusnoj hrani i napicima, kao i u bogatom kulturno-umjetničkom programu", navode iz lokalne uprave.

Ovim pozivom, kako navode, planirana je dodjela 15 novogodišnjih kućica izlagačima i sve one će biti ukrašene na isti način od strane organizatora Bazara.

"Zakup kućice za vrijeme trajanja Bazara iznosiće 200 eura i svaki zakupac će potpisati ugovor o poštovanju jasno definisanih obaveza. Izbor kandidata vršiće Komisija za dodjelu novogodišnjih kućica, sačinjena od predstavnika organizatora Bazara, i vodiće se principom kvaliteta proizvoda, kao i zastupljenošću svih potrebnih djelatnosti kako bi Bazar posjetiocima pružio raznovrsne proizvode i lijep ugođaj", objašnjavaju oni.

Takođe napominju da ukoliko kvalitet proizvoda bude na istom nivou, prednost će imati lokalni proizvođač.

"Izlagači mogu biti pravna i fizička lica, ugostitelji, ustanove i ostali subjekti koji se bave proizvodnjom i prodajom hrane, pića, suvenira, umjetnina i rukotvorina, a registrovani su u CRPS-u ili nadležnom Ministarstvu, odnosno organu lokalne uprave", saopšteno je iz lokalne uprave.

Kandidati uz kompletno popunjenu prijavu prilažu: Dokaz o registraciji djelatnosti kod nadležnog državnog ili lokalnog organa; Potvrdu Poreske i Lokalne uprave o izmirenim obavezama na dan 01.01.2020; fotografije različitih proizvoda koje kandidat planira da izlaže na Bazaru.

"Rok za prijavu učešća na Bazaru traje do 10. decembra 2020. godine u 15 časova. Prijava za učešće na Bazaru (sa neophodnom dokumentacijom) može se predati u Građanskom birou ili putem pošte, sa naznakom Prijava za Novogodišnji bazar, Sekretarijat za finansije razvoj i preduzetništvo, Opština Nikšić, Ulica Njegoševa 18, 81400 Nikšić", dodaje se u saopštenju.

Organizatori Novogodišnjeg bazara su Opština Nikšić, Turistička organizacija Nikšić i Festival uličnih svirača.

Za više informacija vezanih za samu organizaciju ovog događaja možete se obratiti Gordani Tomović, na broj telefona 040/213-146 ili elektronskim putem na e-mail adresu: [email protected].

"Cjelokupna organizacija Bazara i program biće uslovljeni i zavisiće od epidemiološke situacije i važećih mjera propisanih od strane nadležnih organa u danima kada je predviđeno održavanje Bazara", napominju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:09
  27.1.2021.

  Opština Nikšić je Odlukom o budžetu za 2021. godinu planirala iznos od 50.000 eura za finansiranje projekata nevladinog sektora sa područja naše opštine.

 • 20:31
  26.1.2021.

  Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić smatra da je prekršen ugovor o koncesiji, ali i brojni zakoni koji su se odnosili na nekadašnje Rudnike boksita, kao njihovog sadašnjeg vlasnika, te da je sve to rađeno uz prećutno odobravanje državnih organa i nadležnih institucija, pa se zbog toga mora preispitati privatizacija.

 • 13:07
  26.1.2021.

  Banke su do kraja novembra prošle godine odobrile kredite od ukupno 3,25 milijardi eura, što je rast od 1,2 odsto na mjesečnom nivou. 

 • 11:31
  26.1.2021.

  Sazivanjem vanredne sjednice skupštine akcionara Elektroprivrede (EPCG) Vlada je prekršila Zakon o privrednim društvima. Vlada, kao akcionar, nije mogla sazvati sjednicu za 25. februar. To su mogli da urade ili odbor direktora EPCG ili Privredni sud, ukoliko bord to nije uradio za mjesec nakon zahtjeva akcionara, piše Pobjeda.