Autor: onogost.me
Foto: screenshoot
08:56
11.8.2019.

Nevidio u sezoni posjeti 2.500 turista

Prema podacima opštine Šavnik Kanjon Nevidio u sezoni posjeti oko 2.500 ljudi. Kanjonig je sve popularniji, a Nevidio kao posljednji osvojeni evropski kanjon adrenalinska atrakcija koja privlači nešto odvažnije turiste iz svih krajeva svijeta.


Sezona je kanjoniga, a grupe turista koji se spremaju za jedinstvenu adrenalinsku avanturu uobičajena su slika na ulazu u kanjon Nevidio. Rumunka Simina nakon raftinga Tarom, skupila je priznaje, hrabrosti , i za čuveni kanjon Nevidio.

“Moj partner me nagovorio da dođem danas ovdje. Uplašena sam malo, ali vjerujem da će sve proći dobro. Moramo da vjerujemo našem vodiču”, kaže Simina, turistkinja iz Rumunije

Pojsetioce kroz Nevido čeka put pun izazova za koji je jedanko važno pripremiti se dobro i prije samog ulaska u kanjon.

U kanjonu se gotovo svake godine dešavaju nezgode pa opreza nikad dosta.

“Morate gostima dobro da objasnite svaki detalj puta, svaki dio, svaki skok, od početka do kraja”, kaže kanjonig vodič Radovan Čobeljić.

Tek nakon bezbjednog prolasak slijedi opuštanje i sumiranje utisaka.

“Kažu da je to jedno iskustvo nezapamćeno u njihovom životu i da će da se vrate opet, da preprouče svima”, kaže Čobeljić.

Statistika kaže da je kanjon Nevidio prošle godine posjetilo oko 2.500 ljudi iz svih krajeva svijeta.

“Imamo tokom juna i jula 15 odsto više gostiju, a prva sedmca avgusta bilježi i čak 40 odsto veću posjetu nego lani”, objašnjava vd direktora Park prirode Dragišnjica Danilo Tomić.

U opštini Šavnik prepoznali su potencijale kanjoninga pa se ove godine sprema i uređenje pristupnog platoa i prateće infrastruktuire.

 “Projekat je vrijedan oko 260.000 eura i obuhvataće upravnu zgradu, kamp i za najmlađe posjetioce biće izgrađen polygon”, kaže Tomić. 

Simina koja je prije Nevidia prolazila kroz kanjone u Italiji, ističe da se ovakve ture ne propuštaju.

“Otkrivanje priprode inovih mjesta do kojih ne možeet doći brodom i kajakom, to je suština. Biti dio prirode. “

Nevidio je posljednji osvojen evropski kanjon, a učinili su to prje 54 godine članovi nikšićkog Javorka.

 

Izvor: RTCG

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:47
  13.11.2019.

  Dobro poznati sportski dizajn je spojen sa vrhunskom udobnošću, što nam donosi trendi modele koji će biti hit gradskih ulica.

 • 21:01
  11.11.2019.

  Najveći broj ispitanika, njih 87,7 odsto, nije se obraćao državnim organima za zaštitu potrošačkih prava, dok se vraćanje kusura nalazi na posljednjem mjestu kao pravo koje građani smatraju svojim, pokazali su rezultati istraživanja koje je sprovelo Ministarstvo ekonomije.

 • 13:30
  11.11.2019.

  Naredne dvije sedmice cijene goriva u Crnoj Gori biće bez promjena, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

 • 08:21
  11.11.2019.

  Visina naknade pri registraciji drumskih motornih vozila i posebna godišnja naknada za priključna vozila u svrhu nesmetanog odvijanja saobraćaja i pružanja informativnih usluga korisnicima puta se neće povećavati, saopštili su iz Ministarstva saobraćaja.