Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:11
7.12.2019.

“Mogućnosti razvoja zelene ekonomije u Crnoj Gori” u Tehnopolisu

U multimedijalnoj sali Tehnopolisa, u utorak 10. decembra, sa početkom u 11h, FORS Montenegro organizuje okrugli sto na temu “Mogućnosti razvoja zelene ekonomije u Crnoj Gori”.


“Na okruglom stolu će biti predstavljeni strateški okvir i mogućnosti razvoja zelene ekonomije na lokalnom i nacionalnom nivou, praktični primjeri zelene ekonomije, kao i projekti i inicijative organizacija civilnog društva usmjereni ka razvoju zelene ekonomije”, naveli su iz FORS Montenegra.

Okrugli sto se organizuje u sklopu projekta GEAR – Green Economy for Advanced Region (Zelena ekonomija za razvoj regiona) koji ima za cilj povećanje aktivnosti i uticaja organizacija civilnog društva iz Crne Gore, Srbije, BiH, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije i Albanije u zaštiti životne sredine kroz umrežavanje, jačanje kapaciteta i promovisanje zelene ekonomije. Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za 2016-2017, a realizuje FORS Montenegro u partnerstvu sa organizacijama SMART Kolektiv iz Srbije, Centar za razvoj i podršku iz BiH, EKO Svest iz BJR Makedonije, EDEN Centar iz Albanije i Udruženjem Slap iz Hrvatske.

Ostale vijesti iz kategorije