Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
12:37
19.1.2021.

Ministarstvo: Svi koji imaju viziju razvoja ToMontenegra da dostave biografije

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja pozvalo je sve zainteresovane koji imaju želju i viziju da doprinesu razvoju nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro, da do petka dostave svoje biografije.


Biografije se mogu dostaviti na adresu [email protected].

Iz Ministarstva su kazali da je Vladu, od kada je objavljena odluka o osnivanju nove nacionalne avio-kompanije, kontaktirao veliki broj stručnjaka koji rade u Crnoj Gori i inostranstvu, sa željom da lično doprinesu njenom razvoju.

"Imajući na umu važnost, kao i hitnost situacije, a vodeći se načelima jednakih šansi za sve, mertitokratije i transparentnosti, Vlada je otvorena za temeljne razgovore sa svakim ko smatra da snagom svoje biografije i pratećom vizijom može doprinijeti uspostavljanju i razvoju kompanije ToMontenegro", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Vlada će razmotriti biografije i propratna pisma svih zainteresovanih koji ispunjavaju određene kriterijume, između ostalih, da imaju iskustvo na rukovodećoj poziciji najmanje pet godina u avio-industriji, finansijama odnosno reviziji, prodaji ili marketingu, privrednom pravu ili sektoru turizma.

Kriterijum je i visoko obrazovanje, odnosno osnovne studije, dok su magistarske studije dodatna prednost.

"Uslov je i poznavanje engleskog jezika, minimum na nivou B2, dok je nivo C1/C2 dodatna prednost. Poznavanje još jednog stranog jezika i međunarodno radno iskustvo smatraće se dodatnom prednošću. Informacije o dodatnim postignućima i nagradama biće dodatno vrednovane", navodi se u saopštenju.

Razgovori sa potencijalnim kandidatima će se obavljati 25. i 26. januara.

"Vlada će temeljno razmotriti sve relevantne predloge, primijeniti stroge kriterijume prilikom odabira potencijalnih kandidata i donijeti odluku na sjednici zakazanoj za 28. januar", navodi se u saopštenju.

Ove sedmice tender za konsultanta 

Ministar pomenutog resora Milojko Spajić najavio je i da će ove sedmice biti raspisan međunarodni tender za konsultanta nove avio-kompanije "ToMontenegro".

“Imajući u vidu napredak koji smo danonoćnim radom ostvarili kada je “ToMontenegro” u pitanju, ove nedjelje prelazimo u drugu fazu stavljanja nove nacionalne avio-kompanije u pogon, pa će biti raspisan međunarodni tender za konsultanta” izjavio je Spajić.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:55
  2.3.2021.

  Javne finansije su u 2020. godini zabilježile deficit od 461 milion eura, što je za 130 miliona više u odnosu na planirani, pokazuju podaci Ministarstva finansija.

 • 08:01
  2.3.2021.

  Sve vrste goriva od ponoći su skuplje tri do četiri centa, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

 • 18:32
  1.3.2021.

  Savjet CBCG usvojio je šesti paket mjera podrške privredi i građanima, kojim se proširuje obuhvat korisnika kredita koji imaju pravo na moratorijum, odobravanje i restrukturiranje kredita.

   

 • 16:53
  1.3.2021.

  Sve vrste goriva od ponoći će poskupiti tri do četiri centa, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.