Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
15:11
11.7.2018.

Kompanija Molson Coors pokazuje posvećenost ciljevima zasnovanim na nauci

Kompanija Molson Coors Brewing Company, koja je vlasnik Pivare „Trebjesa“, danas je objavila godišnji izvještaj o održivosti pod nazivom Our Beer Print (Naš pivski pečat) za 2018. godinu, u kojem opisuje napredak ka ambicioznim ciljevima održivosti.


Ova kompanija je razvila ciljeve do 2025. godine, kako bi smanjila apsolutno emisiju ugljen dioksida za 50 odsto u okviru svojih pogona i za 20 odsto u okviru svog lanca vrijednosti.

„Molson Coors je kompanija posvećenih ljudi, koji pokušavaju da ostvare pozitivan uticaj u našoj životnoj sredini“, rekao je Mark Hanter, glavni izvršni direktor.

„Ozbiljno shvatamo našu odgovornost kao jedan od najvećih svjetskih proizvođača piva i vjerujemo da igramo bitnu ulogu u vezi klimatskih promjena. Ponosni smo što smo dio elitne grupe od blizu 430 kompanija u svijetu koje su posvećene ciljevima zasnovanim na nauci“.

Ciljevi su organizovani kao tri stuba koja su najbitnija za kompaniju i zainteresovane strane: Promovisanje odgovornog konzumiranja alkohola; Postizanje efikasnosti od zrna do čaše; Podrška ljudima i zajednicama.

U godišnjem izvještaju su naglašene značajne uštede u potrošnji vode i energije. Izvještaj takođe govori i o kontinuiranom uspjehu programa Grower Direct, koji obuhvata poljoprivrednike koji uzgajaju preko 70 odsto ječma za potrebe kompanije Molson Coors.

Kompanija Molson Coors uspostavlja standarde u vezi pravljenja piva već duže od dva vijeka. Kao jedan od najvećih svjetskih proizvođača piva, kompanija Molson Coors radi na stvaranju izuzetnih brendova koji će oduševiti ljubitelje piva širom svijeta.

 

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:19
  19.9.2018.

  IPC Tehnopolis, u subotu 22. Septembra, sa početkom od 19h organizuje drugi Smart Trio Business Forum, koji će biti održan u CODE Hub-u. 

 • 10:14
  19.9.2018.

  Zaključno sa avgustom tekuće godine u Crnoj Gori je otkriveno falsifikovanog novca u vrijednosti 26.308 eura. Prednjače falsifikati od 50 eura i kovanica od dva eura, saopšteno je Pobjedi iz Centralne banke.

 • 09:24
  19.9.2018.

  Kompaniji Krnovo green energy, u čijem je vlasništvu vjetropark Krnovo, od početka godine do kraja jula, isplaćeno je 4.411.074,8 eura po osnovu podsticaja za struju proizvedenu iz obnovljivih izvora, pokazuju podaci Crnogorskog operatora tržišta električne energije (COTEE).

 • 16:25
  18.9.2018.

  Broj priključaka za distribuciju RTV programa putem različitih platformi sa uslovnim pristupom, na kraju avgusta, iznosio je 217.141 i za 11,47 odsto je veći od broja domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno broj priključaka koji se odnose na fizička lica je za 7,77 odsto veći od broja domaćinstava, saopšteno je iz Agncije za elektronske medije (AEM).