Autor: onogost.me
Foto: EPCG
22:52
20.10.2021.

EPCG: Produžen rok za promjenu vlasništva na brojilima koja se vode na preminule osobe

Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja produžila do 1. novembra rok za promjenu vlasništva na brojilima koja se vode na preminule osobe.


"EPCG obavještava korisnike brojila čije se vlasništvo vodi na preminula lica, posebno 5.000 korisnika koji su navedeni na spisku objavljenom na www.epcg.com i portalu elektronske uprave, da je zbog velikog interesovanja produžen rok za podnošenje zahtjeva sa 21. oktobra na 1. novembar. Spiskovi koji su objavljeni formirani su na osnovu odbijene tužbe sa razlogom “umrlo lice”, odnosno EPCG je informisana od nadležnih insititucija da se određeni broj brojila i dalje vode na preminula lica, a što nije u skladu sa zakonskim uslovima.

To znači da se radi o potrošačima koji imaju dug po osnovu utrošene električne energije i koji su za neizmirivanje istog utuženi. Broj potrošača koji nijesu izvršili promjenu naziva kupca, a što je njihova zakonska obaveza bez obzira na redovnost plaćanja računa, je mnogo veći", navode iz EPCG.

Imajući u vidu veliko interesovanje za podnošenje zahtjeva i trenutnu situaciju sa pandemijom COVID 19, potrebnu dokumentaciju, skeniranu, moguće je, pored predaje na šalterima, poslati i na imejl adrese regionalnih centara.

Za Nikšić, Šavnik, Žabljak i Pljevlja možete poslati na mejl [email protected].

"Kada se na osnovu dostavljene dokumentacije pripremi novi Ugovor o snabdijevanju, potrošači će biti pozvani da dođu i potpišu ugovor", saopštili su iz EPCG.

Iz te kompanije upozoravaju korisnike električne energije da će, ukoliko ne podnesu Zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i ne zaključe Ugovora o snabdijevanju u naznačenom roku, pristupiti isključenju mjernih mjesta.

Spisak navedenih kupaca objavljen je na internet stranici kompanije www.epcg.com, portalu elektronske uprave i na oglasnim tablama lokalnih jedinca Snabdijevanja u gradovima gdje su registrovani vlasnici brojila.

Potrošači sve informacije mogu dobiti putem call centra 19100 (pozivi ka ovom broju su besplatni iz svih mreža), putem imejl adrese [email protected] (kao i prethodno navedenih imejl adresa), na zvaničnim profilima EPCG na Fejzbuku i Instagramu, kao i na šalterima EPCG.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:46
  29.11.2021.

  Rast cijene električne energije u ovoj godini na referentnoj berzi otežava poslovanje Elektroprivrede Crne Gore, ali u toj kompaniji su uvjereni da će prođi kroz ovu situaciju, tako što teret problema neće prenositi na građane.

 • 12:37
  29.11.2021.

  Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić najavio je povećanje plata zdravstvenim radnicima od 30 do 40 odsto u neto iznosu. On je kazao i da će dug Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO), koji je novoj vladi, kako je rekao, ostavila prethodna vlast, biti smanjen do kraja godine. 

 • 13:55
  28.11.2021.

  Zahvaljujući programu Evropa Sad – jedan bračni par će zarađivati minimalno 900 eura, a ne 444 eura kao do skoro, konačno prenoseći ekonomsku benefit porodicama koje će moći da ostanu u Crnoj Gori i odgajaju svoju djecu ovdje, tvrdi Milojko Spajić, ministar finansija i socijalnog staranja.

 • 13:18
  27.11.2021.

  Budžet Opštine Nikšić za 2022. planiran je u iznosu od 23,7 miliona eura, što je skoro 200 hiljada više od ovogodišnjeg.