Autor: onogost.me
Foto: EPCG
15:02
12.3.2018.

EPCG pokreće najpovoljniju akciju za pravna lica

Elektroprivreda Crne Gore kreće sa akcijom ''Za čist račun'' u kojoj se pravnim licima, koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, za početak nudi da 30 odsto duga otplate u narednih 30 mjeseci, u fiksnim mjesečnim ratama. Nakon isteka Sporazuma, pravna lica nastavljaju otplatu preostalog duga po istim uslovima.


U akciju se mogu uključiti sva pravna lica koja imaju više od tri neplaćene fakture za utrošenu električnu energiju, bez obzira na visinu dugovanja, uz uslov da plate poslednju fakturu i potpišu Sporazum o izvršavanju obaeza po povoljnim uslovima.

Akcija će trajati do 31. maja 2018. godine.

"Potpisivanjem Sporazuma pravna lica ostvaruju niz povoljnosti. Prije svega, u prvih 30 mjseci trajanja protokola biće u obavezi da u 30 mjesečnih, fiksnih rata izmire 30 odsto duga. Uz mjesečnu ratu, potrebno je plaćati i tekući račun. Druga povoljnost za pravna lica koja odluče da se priključe akciji je što im s , dok poštuju obaveze iz Sporazuma, neće obračunavati zatezna kamata na postojeći dug. Takođe, dok se poštuje Sporazum, pravna lica su izuzeta od isključenja sa distributivne mreže", pojašnjeno je iz EPCG.

Pravna lica koja imaju aktivne Sporazume iz prethodnog perioda (klasični protokol ili protokol iz akcije 5 za 5) mogu iste reprograrmirati po novom modelu.

"Pozivamo pravna lica sa dugom za električnu energiju da iskoriste ovu jedinstvenu priliku. Podsjećamo da potrošači iz ove kategorije (koji nisu u kategoriji malih kupaca), ukoliko redovno izmiruju svoje obaveze, ostvaruju popuste od tri odsto na utrošenu energiju", navodi se u saopštenju EPCG.

Pravna lica pri potpisivanju Sporazuma potpisuju i Ugovor o snabdijevanju i, ukoliko je to slučaj, treba da izmire troškove pokrenutih Prijedloga za izvršenje.

Sve informacije mogu se dobiti u jedinicama lokalnog Snabdijevanja, besplatnim pozivom na broj 19100, na web portalu www.epcg.com ili putem fejsbuk strane.

Izvor: portalanalitike.me

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:14
  19.9.2018.

  Zaključno sa avgustom tekuće godine u Crnoj Gori je otkriveno falsifikovanog novca u vrijednosti 26.308 eura. Prednjače falsifikati od 50 eura i kovanica od dva eura, saopšteno je Pobjedi iz Centralne banke.

 • 09:24
  19.9.2018.

  Kompaniji Krnovo green energy, u čijem je vlasništvu vjetropark Krnovo, od početka godine do kraja jula, isplaćeno je 4.411.074,8 eura po osnovu podsticaja za struju proizvedenu iz obnovljivih izvora, pokazuju podaci Crnogorskog operatora tržišta električne energije (COTEE).

 • 16:25
  18.9.2018.

  Broj priključaka za distribuciju RTV programa putem različitih platformi sa uslovnim pristupom, na kraju avgusta, iznosio je 217.141 i za 11,47 odsto je veći od broja domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno broj priključaka koji se odnose na fizička lica je za 7,77 odsto veći od broja domaćinstava, saopšteno je iz Agncije za elektronske medije (AEM).

 • 17:12
  17.9.2018.

  Prema podacima Monstata, u Crnoj Gori je u drugom kvartalu ove godine bilo 280,7 hiljada aktivnog stanovništva, od kojih je 240,2 hiljada zaposlenih (85,6 odsto), odnosno 40,5 hiljada ili 14,4 odsto nezaposlenih lica.