Autor: onogost.me
Foto: privatna arhiva
16:58
20.9.2019.

Dom revolucije dobija nove zakupce

Mesna industrija “Goranović” i nikšićka firma “Eventus” pobijedile su na javnom nadmetanju  za zakup dva poslovan prostora u Domu revolucije  na period od 30 godina. 


U poslovnim prostoprima koji su ukupno oko 2.600 kvadrata za devet mjeseci biće izgrađeni novi ugostiteljski i prodajni objekti.  Na javni poziv  stigle su četiri ponude, po dvije za oba poslovna prostora površine 827m2 i 1.823m2.

Nakon javne licitacije  veći poslovni prostor narednih trideset godina zakupljivaće MI “Goranović” koja je sa početnom cijenom kvadrata od 0.97 eura pobjedila ponudivši  od 3,56 eura i tako eliminisala firmu “Citrus” koja je nakon toga odustala  od zakupa.  

“Srećan sam i zadovoljan što su se stekli uslovi nakon dugog niza godina  da se Dom revolucije stavlja u funkciju i privodi namjeni.  Naša kompanija je na ovom javnom nadmetanju  uspjela da dobije u zakup od 30 godina 1800 kvadrat, ne po maloj cijeni, ali to je  predmet kada su u pitanju javne aukcije. U narednom periodu ćemo uraditi glavni projekat na bazi instrukcija i idejnog  rješenja koje je uradila opština Nikšić" , kazao je Đorđije Granović, izvršni direktor kompanije.

On je dodao da će se truditi da u potpunosti ispoštuju sve one preduslove koji  su neophodni da taj prostor izgleda adekvatno, da se uklopi u postojeću arhitekturu .

"Naša kompanija će u dijelu tih poslovnih prostora opremiti maloprodajni objekat koji će  biti usko specijalizovan i želimo na jednoj tako prestižnoj lokaciji našim građanima da ponudimo naše proizvode.  U drugom dijelu poslovnog prostora će se vjerovatno organizovati određene djelatnosti  koje su bile u instrukcijama za javno nadmetanje, a to su prodajne i uslužne djelatnosti”, kazao je Goranović.

Prostor od oko 800  kvadrata zakupljivaće nikšićka firma “Eventus”, vlasnika Vojina Papovića, po cijeni od 1, 27 eura po kvadratu. Za taj prostor je bila zainteresovana  i firma “ Ravno doo”, koja je takođe dala ponudu, ali se niko nije pojavio na javnom nadmetanju u prostorijama opštine Nikšić.

 “ Jako nam je drago  što smo pobjedili. To će biti veliki korak za nas, prvenstveno mene kao privatnika,  za moju firmu i za sve građane Nikšića. U prizemlju planiramo izgradnju ugostiteljskog objekta od nekih 200 kvadrat, a na prvom  spratu će biti lanac sportske opreme .  Do sada smo se bavili tehničkim pregledom i registracijom vozila, a sada proširujemo djelatnost firme”, kazao Vojin Papović. 

Prošle godine, na prvom javnom nadmetanju za zakup prostora od oko 1.500 kvadrat u Domu revolucije pobjedila je firma “Knjaz”, koja trenutno sa “City fitnesom” privodi kraju radove na otvaranju savremenog  fitnes centa .

Galvni opštinski arhitekta,Nebojša Adžić, kaže da lokalnoj upravi ostaje da riješi sada i dio  koji je nekad bio kongresna dvorana, za koji je takođe postojalo interesovanje.

 “Očekujemo  kada se ova dva dijela aktiviraju, zajedno sa fitnes centrom, čije otvaranje  se očekuje za nedjelju-dvije, da će biti interesovanje za ostatak Doma revolucije. Svi radovi koje smo odradili od čišćenja, do uklanjanja viška metalne konstrukcije su doveli do toga da je Dom revolucije postao shvatljiv, da ti prostori više nijesu prostori “ tuge” , zbog kojih smo svi izbjegavali Dom revolucije, već je to postao jedan prostor  koji nudi biznis potencijala”, rekao je Adžić.  

Opština će ovih dana raspisati i tender za uređenje parking prostora u okviru Doma revolucije  na kojim će biti izgrađeno 90 parking mjesta. 

Ostale vijesti iz kategorije