Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija /MEK
08:40
19.10.2021.

Danas ističe rok za prijavu za podršku ruralnom turizmu

Danas ističe rok za prijavu na Javni poziv za podršku ruralnom turizmu. Javni pozivom koji uključuje tri mjere predviđena je finansijska podrška koja će osnažiti razvoj lokalnih i regionalnih turističkih brendova u cilju bolje promocije Crne Gore kao destinacije, a sa stanovišta sve popularnijeg ruralnog turizma, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.


“Mjere podrške imaju za cilj pružanje što boljih autentičnih iskustava turistima kroz spoj tradicionalnih vrijednosti koje baštinimo, prirodnih ljepota koje posjedujemo i inovativnih rješenja kojima ćemo sve više posvećivati pažnju. Pri odabiru onih kojima će sredstva biti dodijeljena prednost će imati zahtjevi koji imaju komercijalni potencijal, ali još nedovoljno kapaciteta da se nadmeću za finansijsku podršku putem kredita i fondova”, navode u ovom resoru.

Na ovaj način, Ministarstvo ekonomskog razvoja želi, kako su kazali,  da osnaži one oblike turizma koji su se, posebno tokom pandemije, istakli kao sve popularniji kod velikog broja turista iz cijelog svijeta.

"Program uključuje tri mjere podrške i to organizovanje etno sajmova – ukupna opredijeljena sredstva za realizaciju ove mjere iznose 20.000 eura; razvoj inovativnih turističkih proizvoda u ruralnim područjima – ukupna opredijeljena sredstva za realizaciju ove mjere iznose 30.000 eura i unapređenje kvaliteta usluga i ponude u ruralnom turizmu – ukupna opredijeljena sredstva za realizaciju ove mjere iznose 50.000 eura", navode iz Ministarstva.

Jedan od ciljeva ovih mjera je i prevazilaženje sezonalnosti, ali i jačanje nedovoljno razvijene ponude u nekim dijelovima Crne Gore.

Više detalja zainteresovani mogu pronaći na sajtu Ministarstva ekonomskog razvoja.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:46
  29.11.2021.

  Rast cijene električne energije u ovoj godini na referentnoj berzi otežava poslovanje Elektroprivrede Crne Gore, ali u toj kompaniji su uvjereni da će prođi kroz ovu situaciju, tako što teret problema neće prenositi na građane.

 • 12:37
  29.11.2021.

  Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić najavio je povećanje plata zdravstvenim radnicima od 30 do 40 odsto u neto iznosu. On je kazao i da će dug Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO), koji je novoj vladi, kako je rekao, ostavila prethodna vlast, biti smanjen do kraja godine. 

 • 13:55
  28.11.2021.

  Zahvaljujući programu Evropa Sad – jedan bračni par će zarađivati minimalno 900 eura, a ne 444 eura kao do skoro, konačno prenoseći ekonomsku benefit porodicama koje će moći da ostanu u Crnoj Gori i odgajaju svoju djecu ovdje, tvrdi Milojko Spajić, ministar finansija i socijalnog staranja.

 • 13:18
  27.11.2021.

  Budžet Opštine Nikšić za 2022. planiran je u iznosu od 23,7 miliona eura, što je skoro 200 hiljada više od ovogodišnjeg.