Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
07:55
7.10.2020.

BIRAJMO NIKŠIĆKO: Dekorativni svijet porodice Mirković

Sanja Mirković i njena sestra Olivera, iako uspješne studentkinje Farmacije, odnosno Arhutekture već godinu dana, pored fakulteta, zajedno sa svojom majkom Anom uživaju u izradi unikatnih i dekorativnih ručnih radova.


Kako priča Sanja za naš portal, nastoje da svakom proizvodu daju neki svoj pečart, a svi su rađeni sa velikom posvećenošću i strpljenjem, bez ikakvih mašina.

"Nije baš lako konkretizovati naše zanimanje, ali se, prvenstveno, bavimo izradom unikatnih i dekorativnih ručnih radova, bez ikakvih pomoćnih mašina. Počevši od izrade poklon kutija, giftbook-ova, radosnica, topera, pa sve do domaćih torti i mafina. Pored toga, radimo dekoracije svih vrsta proslava, od svadbi, vjeridbi, rođendana, djevojačkih večeri", navodi Sanja.

Ozbiljnije bavljenje ovim poslom je, kako kaže, počelo prije nešto više od godinu dana.

"Sve je zapravo počelo mnogo ranije, ali je, naravno, potrebno vrijeme da bi nečiji rad i trud došao do izražaja. Gledajući našu majku koja je uvijek smišljala specifičan poklon za svakoga, koja je svaku našu rođendansku tortu i proslavu učinila nezaboravnom i trudila se uvijek da druge ljude usreći, naučile smo da svakom detalju posvetimo posebnu pažnju i da sve radimo sa ljubavlju. Zahvaljujući njoj, obje smo se zainteresovale i uključile u ovaj posao", sjeća se talentovana Sanja. U početku je, kako pojašnjava, to bila samo izrada poklona njima dragim ljudima.

"Takođe, nijedna proslava u našoj kuci nije mogla proteći bez specijalnih dekoracija, ali smo onda odlučile da pokušamo da plasiramo naše proizvode i da našu ljubav prema umjetnosti i jedan običan hobi pretvorimo u posao", priča ona kako je hobi postao biznis. Njihovi kupci su, kako dodaje, obično mlade djevojke koje žele da obraduju svoje jače polovine, kao i majke koje žele da najljepše trenutke u životu sačuvaju.

Tu su i mladi bračni parovi i svi ljudi koji žele da na originalan način obraduju druge. Još uvijek nemaju svoju radnju, pa ih mušterije nalaze preko Instagram i Facebook stranice, pod nazivom Art M. Iako im ovaj mali porodični biznis ide uzlaznom putanjom, sestre Mirković ipak u svojim profesijama vide budućnost.

"Starija sestra Olivera je student završne godine Arhitektonskog fakulteta, koji joj pomogao da svaki proizvod osmisli i da savlada tehnike za koje ranije nijesmo znale, a ja sam student prve godine Farmaceutskog fakulteta. Naravno da uživamo u ovom poslu, ali ipak ne zaboravljamo koji su nam prioriteti", zaključuje Sanja priču za naš portal.

Ostale vijesti iz kategorije