Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:21
13.7.2020.

BIRAJMO NIKŠIĆKO: Bojanini ručni radovi sve češće postaju unikatni pokloni

Nakon što završi svoju humanu misiju u bolnici Nikšićanka Bojana Đurković odlaže bijeli mantil i ulazi u svoju „radionicu“, gdje kreira svoje ručne radove.


Kreativne ideje i umjetničke zamisli godinama su bile prisutne, sve dok Bojana prije tri godine nije konačno odlučila da ih pretoči u opipljive radove.

Tako su nastale narukvice sa priveskom od pleksiglasa, zidne lampe, satovi, ramovi za slike, rođendanski ukrasi, leptir mašne, kutije za nakit, magneti, vječiti kalendar, stalci za medalje...

„Radove pravim od materijala koji su najpogodniji za sprovođenje ideje u djelo. Za sada, koristim drvo, medijapan, pleksiglas. Nemam svoju radionicu, već mali kutak u sklopu kuće gdje obavljam sve obaveze koje zahtijeva ovaj hobi. U ponudi imam proizvode koji su namijenjeni mlađoj populaciji, ali i odrasilima. Takođe, svaki praznik obilježim raznovrsnom ponudom svojih radova. Naravno, u skladu sa njihovim interesovanjima i željama pravim unikatne proizvode“, priča Bojana.

Kako nam je kazala, u posljednjem periodu u trendu su drvene leptir mašne, koje se sve češće naručuju i pakuju za rođendanske poklone.

Ističe da ideje nijesu ograničene u ručnom radu, pored toga što kupcima ispuni želje, istovremeno na svakom radu voli da ostavi svoj pečat.

„Ideja, kao nešto od čega sve počinje, je svakako najvažnija, ali upornost i trud nijesu ništa manje važni. Ono što me raduje, jeste da imam svoje stalne kupce koji se uvijek rado vraćaju, čak daju preporuke što mi govori da se moj trud isplati“, ističe ova Nikšićanka.

Otkad je aktivna u ovom poslu koristi priliku da prisustvuje raznim sajmovima, koji se organizuju tokom godine, kako u našem gradu tako i u ostalim gradovima Crne Gore.

„Pored toga što su sajmovi odlična prilika da predstavim svoje radove širem tržištu, dobra je prilika da se razmijene ideje i tehnike“, kazala je.

Prodaju pored sajmova, usmjerila je i putem društvenih mreža Instagram i Fejsbuk profila putem kojih prezentuje sve ono što napravi.

Ponudu Bojaninih proizvoda možete pogledati na sljedećim profilima:

Instagram: unikatni_radovi_bojana; Facebook: Unikatni radovi Bojana

 

Ostale vijesti iz kategorije