Autor: onogost.me
Foto: onogost.me/Privatna arhiva
08:27
17.10.2019.

Adžić za TVNK: Dezinformacija je da ćemo pijacu pretvoriti u parking, tražimo optimalno rješenje za njeno uređenje

Iako smo uzalud pokušavali minulih dana telefonskim pozivima i slanjem mejlova da dobijemo odgovor na pitanje šta lokalne vlasti planiraju da urade sa pijacom, jednim od simbola grada, te da li su opravdani strahovi zakupaca da se pijaca planira pretvoriti u parking, glavni gradski arhitetkta, Nebojša Adžić juče je konačno odgovorio, ali preko lokalne Televizije Nikšić. Mi još čekamo odgovor.


Adžić za lokalni Javni servis, nakon uvodnog opisa autora priče, da su na pijaci zatekli veliki broj praznih štandova, najmanje onih sa voćem i povrćem, uz različitu ponudu vještačkog cvijeća za pogrebne svrhe, garderobe i veša, navodi da je Zakonom o komunalnim djelatnostima sama pijaca jedna od javnih djelatnosti, koja mora da postoji u gradu, te da sama ta činjenica eliminiše bilo koju mogućnost gašenja pijace.

“Priča da će pijaca da se ugasi, da će da se pretvori u parking nije istinita. Suština je da se pijaca sredi, da se nađe optimalno rješenje, da ne bude polu prazna kao što je sada, već da bude ukras grada kao što je ovaj objekat ispred kojeg se nalazimo. Koncept je sledeći, ovaj prostor je vlasništvo investitora gdje će svi zainteresovani prodavci mliječnih proizvoda, voća i povrća, moći da prodaju svoje proizvode u ovom jednom prostoru. Tu se stvorila dezinformacija koju zloupotrebljavaju određeni mediji, da će se kompletna pijaca preseliti ovdje. Ne, svi koji imaju interes i sklope ugovor sa vlasnicima ovog objekta, moći će da u jednom ovakvom ekskluzivnom prostoru prodaju svoje proizvode, a pijaca, u onom zakonskom dijelu, koji je bio obavezan, će opstati i dalje i nastaviće da radi, tako da će biti na odluci svih prodavaca, da li će da prodaju robu u jednom ovakvom prostoru, ili na otvorenom”, objašnjava Adžić i poručuje da će i za prodavce koji na pijaci prodaju robu koja nije namijenjena za pijačni prostor, naći optimalno rješenje.

“Želimo da budemo osjetljivi prema korisnicima pijace i da nađemo rješenje koje će biti dobro za njih, a da sa druge strane i pijaca bude ukras grada”, zaključuje on.

Podjsetimo, naš portal je u tekstu pod nazivom “Da li nestaje jedan od simbola grada, a sa njim i egzistencija za četrdesetak prodavaca?”, prije dva dana pisao o strahovima četrdesetak zakupaca da će ostati bez egzistencije, budući da mjesecima od loklane uprave, kako su tvrdili, nijesu dobili nikakav odgovor šta će biti sa njima i njihovim poslom, osim da će skupština grada o tome raspravljati na sjednici koja je zakazana za kraj tekućeg mjeseca. Tada su poručili da neće pristati na eventualno izmještanje pijace. U međuvremenu su saznali da imaju i mogućnost da svoje proizvode prodaju upravo u tržnom centru u specijalizovanom ekskluzivnom prostoru novog tržnog centra, ali ističu da tu ima mjesta tek za polovinu sadašnjih zakupaca.

 

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:17
  20.11.2019.

  Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za oktobar ove godine iznosila je 645,10 eura. Od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 269,20 eura, a izdaci za neprehrambene proizvode i usluge 375,90 eura, saopšteno je iz MONSTAT-a.

 • 12:04
  20.11.2019.

  Kvadratni metar novih izgrađenih stambenih jedinica u Crnoj Gori u periodu od početka jula do kraja septembra u prosjeku je koštao 1.122 eura, pokazuju preliminarni podaci Uprave za statistiku MONSTAT.

 • 14:30
  19.11.2019.

  Šesti Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda održaće od 20. do 22. decembra u Sportskom centru Nikšić, a Opština je pozvala sve poljoprivredne proizvođače i proizvođače suvenira, rukotvorina i umjetnina da uzmu učešće.

 • 11:40
  19.11.2019.

  Iako posla ima, a porudžbina ne fali, radnicima fabrike Metalac, koja posluje u okviru matične češke firme Termochem, već dva mjeseca nijesu isplaćene zarade.