Autor: onogost.me
Foto: Tviter
11:33
25.1.2021.

Abazović: Nećemo više dijeliti privrednike na naše i njihove

Potpredsjednik Vlade Crne Gore poručio je da neće dijeliti privrednike na naše i njihove. 


"Svi zajedno moramo raditi u interesu ekonomskog razvoja naše Crne Gore", rekao je Abazović na današnjem sastanku sa privrednicima.

On je saopštio da je Vlada Crne Gore otvorena za svaki fer biznis: "Moramo da prekinemo da dijelimo privrednike na naše i njihove. Ne možete vi bez Vlade Crne Gore, ali ni mi bez zdrave privrede".

Vlasnik mesne industrije "Goranović", Đorđe Goranović dao je predlog da sastanci budu u narednom periodu sektorski sa resornim ministrima, prenosi portal Vijesti.

"Pretrpjeli smo velike posljedice krize. Za sektor agrondustrije je važna predivljivost i da u ovoj krizi su važne interventne mjere države da bi kompanije opstale", istakao je Goranović.

On je, kako prenosi portal Vijesti, rekao da je naše tržište malo i da mali poremećaji loše utiču na agrondustriju.

Ukazao je da su poreske stope izuzetno velike.

"Možemo doći u tešku situaciju. Zato je važna brza reakcija države da bi se sačuvali privredni subjekti", rekao je Goranović.

On je kazao da je potreban niži porez na dodatu vrijednost (PDV) na prerađevine od mesa, plaćanje PDV po realizaciji proizvoda, nastaviti reprogram kredita, uvesti kreditiranje za razvoj i da IRF obezbijedi konkurentan novac za saniranje posljedica krize.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:41
  3.8.2021.

  Ministarstvo ekonomskog razvoja (MEK) objavilo je Javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za Program unapređenja konkurentnosti privrede za 2021. godinu. Mikro, malim i srednjim preduzećima, postojećim i potencijalnim preduzetnicima, kao i zanatlijama na raspolaganju je 3 miliona eura kroz pet programskih linija finansijske podrške i dvije programske linije nefinansijske podrške.

 • 08:00
  3.8.2021.

  Zaduženost po glavi stanovnika Crne Gore na kraju prošle godine iznosila je 2.241 euro, što je 2,7 odsto više nego na kraju 2019, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG), piše Pobjeda.

 • 07:51
  3.8.2021.

  Eurodizel i lož ulje pojeftinili su od ponoći po cent, dok su cijene benzina ostale nepromijenjene, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

 • 16:21
  2.8.2021.

  Kroz četiri programa Zavoda za zapošljavanje Crne Gore biće angažovano ukupno 1.138 nezaposlenih sa evidencije – odlučeno je na sjednici Upravnog odbora ZZZCG.