Bebe obično ne vole kada ih okreću na stomak i prilično su mrzovoljne zbog toga - kaže pedijatar Majkl Mekena iz Rilej bolnice na Univerzitetu Indijana. Ali on savjetuje roditeljima da ne odustaju od tog položaja, jer je veoma važan za nesmetan razvoj djeteta.
21.5. 21:55
0

Sedam znakova da unosite previše šećera u organizam
Šećer je ukusan u različitim varijantama i ne možemo mu odoljeti posebno kada su u pitanju slatkiši, kolačići, sokići...
21.5. 12:49
0

Opet fali lijek protiv kancera
Po drugi put za mjesec, pacijenti oboljeli od karcinoma ostali su bez terapije.
20.5. 17:39
0

Jagode su na 12., a maline na 10. mjestu po zagađenosti pesticidima, a zbog njihove hrapave površine teško ih je dobro očistiti samo vodom zato treba biti na oprezu, upozoravaju nutricionisti.

19.5. 21:40
0

Krompir koji poprimi zelenu boju ili počne da klija zbog predugog skladištenja, ili zato što nije čuvan u adekvatnim uslovima, može biti opasan po zdravlje.

18.5. 15:46
0

Crna Gora sa devet na hiljadu testiranih stanovnika na HIV spada u grupu zemalja sa niska stopom testiranja, a najveće prepreke su mala sredina i tradicionalni odnos prema svemu što je drugačije, kazala je dr Aleksandra Marjanović iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

17.5. 22:01
0

Poremećaji u biološkom ritmu mogu izložiti ljude pojačanom riziku od promjene raspoloženja, kažu naučnici.

16.5. 21:20
0

Hronični stres i dugoročna uznemirenost štetni su za memoriju i pamćenje, potvrdili su američki naučnici. Kada smo pod velikim stresom duži vremenski period, to može da dovede čak i do upalnih procesa u mozgu, gubitka pamćenja, a povezuje se i sa Alchajmerovom bolešću.