Top tri ljetnja detox napitka
Objavljeno: Nedjelja, Jun 18, 2017 - 22:01

Optimalan unos vode na dnevnom nivou, prema navodima Evropske agencije za bezbjednost hrane, iznosi najmanje dva litra za žene, a nešto malo više za muškarce.

Foto : Pinterest

Detoksikacija organizma naročito u ljetnjem periodu je izuzetno važna, zato vam otkrivamo tri detox napitka.

Voda sa cimetom

U staklenu flašu sipajte litar prokuvane i ohlađene vode. Nakon toga dodajte četiri štapića cimeta i jednu zelenu jabuku isječenu na tanke kriške. Ostavite da odstoji najmanje šest sati nakon upotrebe.

Voda sa krastavcem
Postupak je isti, samo ovog puta nasjeckajte jedan manji ili pola većeg krastavca na kriške, dodajte dvije grančice majčine dušice i manji grejpfrut isjeckan na tanke kolutove.

Voda sa borovnicama
Po ispom postupku, u prokuvanu i ohlađenu vodu ubacite pola šolje borovnica, zatim dodajte četiri lista žalfije i pola limete iseckane na kolutove.

 

Izvor: fosmedia.me

Ukupno ocjena: 17

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Oktobar 20, 2017 - 22:03
Zašto nikako ne bi trebalo da preskačemo obroke?

Redovno preskakanje obroka negativno utiče na naše zdravlje, od povećanja tjelesne težine do izgladnjavanja.

Petak, Oktobar 20, 2017 - 09:01
Realna opasnost od malih boginja

Postoji realna mogućnost da se epidemija malih boginja proširi i na Crnu Goru, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

Četvrtak, Oktobar 19, 2017 - 21:59
Ne sjedite prekrštenih nogu

Iako ostavlja utisak elegancije, prefinjenosti i ženstvenosti, sjedenje sa prekrštenim nogama duže od pola sata može da izazove ozbiljne probleme sa leđima. Ljudi nisu stvoreni za sjedenje, pa ukoliko to već moraju da čine duže, trebalo bi što češće da mijenjaju položaj, ističu njemački ljekari.

Četvrtak, Oktobar 19, 2017 - 11:49
Opasnost od epidemije malih boginja prijeti i CG, vakcinacija obavezna

Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore kažu da epidemija malih boginja prijeti da zahvati i našu zemlju i da bilježe nikada niže obuhvate djece vakcinom koja štiti od ove bolesti.

Srijeda, Oktobar 18, 2017 - 22:01
Zašto je vitamin E potreban u jesenjoj sezoni

Vitamin E se naziva i tokoferol. Sa smanjenjem koncentracije ove supstance u tijelu na prvom mjestu dolazi do promjena na koži. Zbog nedostatka vitamina E, koža se peruta, kosa postaje suva, krhka i opada, a nokti postaju slabi i lomljivi.