Top tri ljetnja detox napitka
Objavljeno: Nedjelja, Jun 18, 2017 - 22:01

Optimalan unos vode na dnevnom nivou, prema navodima Evropske agencije za bezbjednost hrane, iznosi najmanje dva litra za žene, a nešto malo više za muškarce.

Foto : Pinterest

Detoksikacija organizma naročito u ljetnjem periodu je izuzetno važna, zato vam otkrivamo tri detox napitka.

Voda sa cimetom

U staklenu flašu sipajte litar prokuvane i ohlađene vode. Nakon toga dodajte četiri štapića cimeta i jednu zelenu jabuku isječenu na tanke kriške. Ostavite da odstoji najmanje šest sati nakon upotrebe.

Voda sa krastavcem
Postupak je isti, samo ovog puta nasjeckajte jedan manji ili pola većeg krastavca na kriške, dodajte dvije grančice majčine dušice i manji grejpfrut isjeckan na tanke kolutove.

Voda sa borovnicama
Po ispom postupku, u prokuvanu i ohlađenu vodu ubacite pola šolje borovnica, zatim dodajte četiri lista žalfije i pola limete iseckane na kolutove.

 

Izvor: fosmedia.me

Ukupno ocjena: 19

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 22:01
Med i orasi liječe anemiju, impotenciju, čir...

Kombinacija meda i oraha našem organizmu osigurava sve neophodne vitamine, mineralne materije, bjelančevine, masti, ugljene hidrate i još mnogo toga.

Ponedjeljak, Decembar 11, 2017 - 22:01
Bosiljkom otpušite nos

Zapušen nos, infekcija grla i mnogobrojne druge prateće tegobe tipične su za ovo doba godine. Narodni ljekari kažu da uspješno mogu da se saniraju pomoćnim ljekovitim sredstvima koje svako od nas ima u kući.

Nedjelja, Decembar 10, 2017 - 22:00
Ukrštene riječi smanjuju zaboravnost

Zaboravni ste? Da li često zaboravljate rođendane ili dogovore? Jeste li ikada ušli u kuhinju, a ne možete da se sjetite po šta ste došli? Ova zaboravnost nema veze sa godinama ili sa polom, i nije predodređena veličinom mozga ili pameću.

Subota, Decembar 9, 2017 - 22:03
Šest trikova za bolju koncentraciju

Razvoj novih tehnologija učinio je stalno dostupnim nepregledne količine podataka. Međutim, stalna izloženost novim informacijama može da dovode do problema smanjene pažnje i poteškoća sa koncentracijom. Pojedini trikovi i navike mogu nam pomoći da se izborimo s ovim smetnjama.

Petak, Decembar 8, 2017 - 22:01
Prednosti konzumiranja bijelog luka u zimskom periodu

Bijeli luk se s pravom smatra jednim od najčudesnijih prirodnih ljekova.