Top tri ljetnja detox napitka
Objavljeno: Nedjelja, Jun 18, 2017 - 22:01
Autor:
onogost.me

Optimalan unos vode na dnevnom nivou, prema navodima Evropske agencije za bezbjednost hrane, iznosi najmanje dva litra za žene, a nešto malo više za muškarce.

Foto : Pinterest

Detoksikacija organizma naročito u ljetnjem periodu je izuzetno važna, zato vam otkrivamo tri detox napitka.

Voda sa cimetom

U staklenu flašu sipajte litar prokuvane i ohlađene vode. Nakon toga dodajte četiri štapića cimeta i jednu zelenu jabuku isječenu na tanke kriške. Ostavite da odstoji najmanje šest sati nakon upotrebe.

Voda sa krastavcem
Postupak je isti, samo ovog puta nasjeckajte jedan manji ili pola većeg krastavca na kriške, dodajte dvije grančice majčine dušice i manji grejpfrut isjeckan na tanke kolutove.

Voda sa borovnicama
Po ispom postupku, u prokuvanu i ohlađenu vodu ubacite pola šolje borovnica, zatim dodajte četiri lista žalfije i pola limete iseckane na kolutove.

 

Izvor: fosmedia.me

Ukupno ocjena: 7

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Avgust 22, 2017 - 19:53
Stomačni virus puni ambulante, ovo su savjeti ljekara

Mnogo je Nikšićana koji ovih dana u Dom zdravlja idu zbog stomačnih tegoba. Dnevno se zbog jakih bolova u stomaku, praćenih povraćanjem i tečnom stolicom javi na desetine građana.

Ponedjeljak, Avgust 21, 2017 - 21:59
Maslinovo ulje pomaže u prevenciji raka mozga i stvaranju tumora

Najnovija istraživanja pokazuju da oleinska kiselina iz maslinovog ulja pomaže u prevenciji raka mozga i stvaranju tumora.

Nedjelja, Avgust 20, 2017 - 22:09
Tri znaka da se odmah morate skloniti sa sunca i vrućine

Izloženost visokim temperaturama i ekstremnim vrućinama tokom dužeg vremenskog razdoblja može dovesti vaše tijelo u stanje pregrijavanja. To znači da vaše tijelo više ne može samo sebe rashladiti i vratiti temperaturu tijela na onu optimalnu.

Subota, Avgust 19, 2017 - 19:37
Ovo voće će vas poštedjeti problema sa varenjem

Nutricionistkinja Rebeka Gotorn kaže da kruške održavaju zdravlje crijeva i stomaka.

Četvrtak, Avgust 17, 2017 - 22:03
Mirođija za ljepši san

Jeli su je gladijatori u starom Rimu jer su vjerovali da će im dati snagu, u srednjem vijeku su joj pripisivane magične moći, pa je korišćena čak i za pripremu ljubavnih napitaka, a u našoj narodnoj medicini se upotrebljava za bolji apetit i probavu, a preporučuje se i onima koji loše spavaju.