Sto hiljada eura za borbu protiv HIV/AIDS-a
Objavljeno: Četvrtak, Novembar 23, 2017 - 19:34
Autor:
onogost.me

U skladu sa Nacionalnom strategijom za borbu protiv HIV/AIDS-a od 2015-2020. godine, Ministarstvo zdravlja je za ovu godinu opredijelilo 100.000 eura kao podršku preventivnim servisima i drugim prioritetnim aktivnostima u ovoj oblasti.

Foto : Ilustracija

U skladu sa tim, raspisan je Javni poziv za NVO koje su aktivne u oblasti rada sa ključnim populacijama pod povećanim rizikom od infekcije HIV/AIDS-om.

“Riječ je o Projektima i programima koji su usmjereni na prevenciju HIV/AIDS-a, kao i na unapređenju tretmana osoba koje žive sa HIV-om”, saopšteno je iz Ministarstva.

Javni poziv je otvoren do 4.decembra 2017.godine, a detaljne informacije dostupne su na web stranici Ministarstva zdravlja.

U Crnoj Gori se nadzor nad HIV-om sprovodi više od dvije decenije, a značajno je unaprijeđen usvajanjem Strategije za borbu protiv HIV/AIDS-a i uvođenjem Druge generacije nadzora, čime su stvoreni preduslovi za efikasniji i sveobuhvatni odgovor na epidemiju HIV-a.

 

Izvor: CdM

Ukupno ocjena: 8

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 22:01
Med i orasi liječe anemiju, impotenciju, čir...

Kombinacija meda i oraha našem organizmu osigurava sve neophodne vitamine, mineralne materije, bjelančevine, masti, ugljene hidrate i još mnogo toga.

Ponedjeljak, Decembar 11, 2017 - 22:01
Bosiljkom otpušite nos

Zapušen nos, infekcija grla i mnogobrojne druge prateće tegobe tipične su za ovo doba godine. Narodni ljekari kažu da uspješno mogu da se saniraju pomoćnim ljekovitim sredstvima koje svako od nas ima u kući.

Nedjelja, Decembar 10, 2017 - 22:00
Ukrštene riječi smanjuju zaboravnost

Zaboravni ste? Da li često zaboravljate rođendane ili dogovore? Jeste li ikada ušli u kuhinju, a ne možete da se sjetite po šta ste došli? Ova zaboravnost nema veze sa godinama ili sa polom, i nije predodređena veličinom mozga ili pameću.

Subota, Decembar 9, 2017 - 22:03
Šest trikova za bolju koncentraciju

Razvoj novih tehnologija učinio je stalno dostupnim nepregledne količine podataka. Međutim, stalna izloženost novim informacijama može da dovode do problema smanjene pažnje i poteškoća sa koncentracijom. Pojedini trikovi i navike mogu nam pomoći da se izborimo s ovim smetnjama.

Petak, Decembar 8, 2017 - 22:01
Prednosti konzumiranja bijelog luka u zimskom periodu

Bijeli luk se s pravom smatra jednim od najčudesnijih prirodnih ljekova.