Sedam poteza koji poboljšavaju cirkulaciju
Objavljeno: Nedjelja, Mart 11, 2018 - 22:01
Autor:
onogost.me

Problemi sa cirkulacijom otežavaju kvalitet života, a zima je razdoblje u godini kada su simptomi pojačani i vrlo brzo izlaze na vidjelo.

Foto : pixabay.com

Hladni dani i temperatura ispod nule uzrokuju pojavu trnaca u rukama, nogama i nemilu drhtavicu koja zna potrajati i ulaskom u grijani prostor.

Osim što moramo biti pripremljeni za suočavanje sa zimskim uslovima, podizanje temperature tijela prilikom ulaska u topliji prostor osobama koje imaju slabu cirkulaciju nije uvijek lako, a kako bi to postogli brže donosimo vam sedam trikova.

1. Impregnacija cipela i rezervne čarape

Problem mokrih cipela i mokrih čarapa najgori je u hladnom razdoblju, pogotovo zato što nemamo drugog izbora i u takvoj obući moramo hodati cijeli dan.

Najbolji način da se spriječi takav scenario i smrznute noge jest impregnacija cipela i rezervni par čarapa. Obuću je dovoljno pošpricati sredstvom za impregnaciju pri izlasku iz doma, a dodatni par čarapa staviti u torbu.

2. Zagrijte odjeću

Dobar način na koji se možete zagrijati u rano jutro prije nego što krenete na posao jest taj da svoju odjeću prije tuširanja stavite na radijator ili je zagrijete u mašini za sušenje veša. Toplina vaše odjeće ugrijaće vas u vrlo kratkom roku.

3. Topla voda

Pustite li mlaz tople vode da klizi preko zglobova ruke, doći će do zagrijavanja krvi, koja će vrlo brzo doći i u druge dijelove tijela i tako vas zagrijati.

4. Kupka umjesto tuširanja

Ako imate više vremena, legnite u toplu kupku. Vaše će tijelo u kratkom vremenu upiti toplinu vode i zadržati je u sebi još neko vrijeme kada izađete iz kade.

5. Vježbanje

Osim što je dobro za naše tijelo, vježbanje nam pomaže da otpustimo sva negativna osjećanja koji nas muče tokom dana. Vježbanjem se budi cirkulacija tijela, a rezultat toga biće ugodna toplina.

6. Kuvanje

Kako biste se ugrijali u vrlo kratkom vremenu, dobra ideja proizlazi iz kuhinje. Uključite svoju rerne i pripremite obrok uz pomoć nje. Osim što ćete si osigurati topli obrok i ugrijan prostor, temperatura vašeg tijela porasće za čas.

7. Konzumiranje toplih napitaka

Ukusan i topao napitak kao što je čaj zagrijava ruke i "hladne" kosti i pomažu nam da se odupremo prehladi i mnogim drugim boljkama koje nosi zimsko razdoblje, prenose Nezavisne.

Ukupno ocjena: 8

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Mart 20, 2018 - 22:11
Bademom protiv prehlade

Cink je jedan od malobrojnih minerala koji se u organizmu čovjeka nalazi u tragovima.

Utorak, Mart 20, 2018 - 09:16
Realizovana 284.054 elektronska recepta

Od 1. marta, kada je štampani recept povučen iz upotrebe, do juče su realizovana 284.054 elektronska recepta, odnosno izdato je 335.715 kutija ljekova, saopšteno je iz Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO).

Ponedjeljak, Mart 19, 2018 - 21:59
Evo šta se dogodi u tijelu kada kafu popijete na prazan želudac

Prvo što uradite ujutro je da popijete kafu - na prazan želudac? Niste jedini, jer mnogi imaju tu nezdravu naviku. Svi znamo da kafa na prazan želudac šteti zdravlju, ali mnogo manje nas zna zbog čega je zapravo ta navika štetna.

Nedjelja, Mart 18, 2018 - 22:00
Da li ste hronično umorni?

Kako bi se hronični umor izliječio ili barem ublažio, bitno je promijeniti životne navike, zdravije se hraniti, baviti se fizičkom aktivnošću koja nas opušta, ići ranije na spavanje i slično.

Subota, Mart 17, 2018 - 22:17
Potreba za spavanjem tokom dana može biti znak jedne bolesti

Spavanje tokom dana može biti rani znak Alchajmerove bolesti, pokazalo je novo istraživanje.