Sastojci koji spriječavaju znojenje
Objavljeno: Utorak, Avgust 7, 2018 - 22:06
Autor:
onogost.me

Znojenje je prirodni pokušaj tijela za spuštanje temperature. Tokom velikih vrućina, ali i u situacijama poput stresa i napetosti, intenzivno znojenje nemoguće je izbjeći bez obzira kakve kozmetičke preparate koristili.

Foto : pixabay.com

Međutim, postoji nekoliko prirodnih preparata uz koje je moguće smanjiti znojenje.

To su soda bikarbona, crni čaj, jabukovo sirće i limun.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je vrlo je praktična smanjenje znojenja. Malu kutiju ove hemijske praškaste supstance možete uvijek imati u torbi. Dovoljno je da uzmete prstohvat sode i malo vode i premažete dijelove tijela gdje se najviše znojite.

Crni čaj

Crni čaj djeluje kao prirodni dezodorans zbog kiselina iz njegovog sastava. U pola šalice vruće vode umočite crni čaj. Vrećice čaja izvadite nakon dvije-tri minute i ostavite da se hlade. Zatim ih možete staviti na dio tijela gdje želite i ostavite da djeluju pet minuta.

Jabukovo sirće

Naime, jabukovo sirće možete koristiti kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno premažete pazuhe s nekoliko kapljica. Ostale dijelove tijela možete prije spavanja premazati mješavinom sirćeta i vode. Ovo će takođe od vas otjerati i komarce.

Limun

Još od davnina, limun je poznat kao odličan stabilizator tjelesnih mirisa, zbog čega se koristi i kod pojačanog znojenja. Samo treba premazati kritične dijelove tijela limunom, ostaviti da djeluje 15 do 30 minuta i isprati hladnom vodom, prenosi wall.

Ukupno ocjena: 0

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Avgust 17, 2018 - 21:55
Krastavac u službi ljepote i zdravlja

Ovo povrće je najveći saveznik ženske ljepote i zdravlja.

Četvrtak, Avgust 16, 2018 - 21:51
Treninzi u zrelom dobu jačaju srce

Treninzi u zrelim godinama dobri su za zdravo i jako srce, kažu stručnjaci. Čak i oni koji nisu išli u teretanu prije šezdesete godine ojačaće zdravlje ako odmah počnu redovno da vježbaju.

Srijeda, Avgust 15, 2018 - 22:11
Dinja hrani organizam

Jedna od omiljenih ljetnjih poslastica - dinja, ne samo da je idealna za hidrataciju organizma, već i za zdravlje. Ukusna i aromatična, sadrži veliki broj antioksidativnih supstanci koje štite organizam, kako od obične prehlade, tako i od mnogih ozbiljnijih oboljenja.

Utorak, Avgust 14, 2018 - 21:59
Jedite breskve za preplanuli ten

Ako želite da dobijete lijep preplanuli ten, nije dovoljno samo da se izlažete suncu i mažete losione za brže tamnjenje.

Ponedjeljak, Avgust 13, 2018 - 22:07
Prije putovanja pijte mlijeko

Ako planirate putovanje, sigurni smo da želite izbjeći odlazak u toalet u toku puta.