Prvi slučaj morbila u Nikšiću
Objavljeno: Ponedjeljak, Februar 12, 2018 - 19:26
Autor:
onogost.me

U Crnoj Gori oboljelo je još dvoje djece od morbila i to trogodišnji L.B. i jednogodišnja M.Š.

Foto : pixabay.com

Iz Instituta za javno zdravlje su kazali da su oboje bili nevakcinisani protiv morbila.

Trogodišnji dječak se nalazi u Opštoj bolnici u Nikšiću i bio je nevakcinisan protiv morbila, dok je djevojčica hospitalizovana u Institutu za bolesti djece.

Iz Instituta za javno saopšteno je da su djeca bila izložena virusu tokom dužeg boravka i bolničkog liječenja u Beogradu.

“Oba pacijenta su za sada stabilnih vitalnih parametara ali su zbog uzrasta hospitalizovani u teritorijalno nadležnim ustanovama”, dodaju iz ove zdravstvene ustanove.

U Crnoj Gori je od početka godine morbila dokazana kod pet pacijenata. U svim slučajevima radilo se o „uvozu“ virusa pri čemu lokalna transmisija morbila kod nas još uvijek nije registrovana.

U Institutu za javno zdravlje svakodnevno se obrađuju uzorci pacijenata sa osipnim groznicama, a o rezultatima sprovedenih analiza i svim potvrđenim slučajevima oboljevanja od morbila javnost će blagovremeno biti obavještavana.

Ukupno ocjena: 0

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Februar 17, 2018 - 20:25
Snizite pritisak na prirodan način

Ukoliko imate problem sa hipertenzijom, ne morate odmah da posegnete za ljekovima. Ljekari preporučuju da probate prvo sa hranom.

Petak, Februar 16, 2018 - 21:59
Za vaše arterije je dobro ako redovno pijete kafu

Pijete li redovno kafu? Onda korejski naučnici imaju dobre vijesti za vas - nekoliko šoljica kafe dnevno je dobro za vaše arterije.

Petak, Februar 16, 2018 - 10:18
Za mjesec 38 prijava protiv roditelja zbog nevakcinisanja djece

Zdravstvena inspekcija je samo od početka ove godine podnijela prijave protiv 38 roditelja, koji su odbili da dovedu djecu na vakcinaciju, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Četvrtak, Februar 15, 2018 - 22:06
Tinejdžeri treba da idu u krevet prije ponoći

Tinejdžeri koji odlaze na spavanje poslije ponoći imaju za 24 odsto češće simptome depresije u odnosu na svoje vršnjake koji su u krevetu već u 22 časa.

Četvrtak, Februar 15, 2018 - 13:11
Kod ginekologa ne ide 58. 000 žena

Skrining karcinoma grlića materice počeo je da se sprovodi na teritoriji cijele Crne Gore, jer trećina žena ne dolazi na preventivne preglede kod ginekologa.