Nikada ne ignorišite česte glavobolje, a evo i zašto
Objavljeno: Nedjelja, April 15, 2018 - 19:28
Autor:
onogost.me

Imate česte glavobolje, otečeni ste i ne možete da dišete na nos, ali nemate nikakve druge simptome gripe i prehlade. Možda zato što se i ne radi o njima.

Foto : pixabay.com

Često je uzrok ovakve glavobolje sinusitis, za koji ne smatramo da je nešto ozbiljno i računamo da će proći sam od sebe, ali nije uvijek tako. Ukoliko se adekvatno ne liječi, ovo stanje može postati problematično, naročito što svakoga od nas glavobolja spriječava da funkcioniše kako treba.

Akutni sinusitis najčešće je uzrokovan prehladom, dok su ostali uzročnici bakterije, alergije i gljivične infekcije. Ovaj problem možete prepoznati po otežanom disanju, otečenom licu i području oko očiju, a može se javiti i glavobolja u čeonom dijelu glave.

Nos koji curi u kombinaciji sa bolom i osjećajem pritiska može biti indikator sinusitisa, stanja izazvanog upaljenim i otečenim sinusima. Ovaj bol se uglavnom pojača kada se osoba nagne glavom prema dolje, a ako traje duže od 3 dana i uz to dobijete temperaturu, potrebno je da se obradite ljekaru.

Ako se ovakva upala ne izliječi kako treba, postoji mogućnost da se ponavlja. Ako se pojavi više od 4 puta godišnje ili traje oko 3 mjeseca, sinusitis je definisan kao hroničan. Prvi simptomi sinusitisa su nosni kanali koje je zapušila sluz. U vlažnim nosnim kanalima, u kojima nema dovoljno vazduha lako se razvijaju bakterije koje su uzroici ove bolesti, i mogu dovesti do upale.

Ovo stanje može biti izazvano infekcijom, ali i nosnim abnormalnostima, poput devijacije, izraslina na nosu ili nepravilnog oblika nosne šupljine. Potrebno je pratiti svoje stanje i adekvatno ga liječiti uz konsultaciju ljekara, jer je konstantna glavobolja uz otežano disanje dobro poznat neprijatelj na putu da normalno funkcionišemo u toku jednog dana, prenosi Ljepota i zdravlje.

Ukupno ocjena: 6

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, April 26, 2018 - 21:58
Ovo su najbolji načini za sprječavanje infarkta

Novo istraživanje je pokazalo šta može da smanji rizik od infarkta kod ljudi koji za to imaju genetsku predispoziciju.

Srijeda, April 25, 2018 - 22:02
Koliko su probiotici značajni za zdravu jetru?

Jetra je najveći unutrašnji organ čoveka, koji obavlja više od 500 funkcija kako bi nas održala u životu. Njen značaj nas, međutim, ni malo ne spriječava da je konstantno zloupotrebljavamo.

Utorak, April 24, 2018 - 22:00
Borba protiv celulita: Brokoli je vaš saveznik

Nezdrava ishrana je glavni krivac za “pomorandžinu koru” koja zabrinjava sve veći broj žena, upozoravaju američki stručnjaci. Zato vam skupe kreme i tretmani u salonima lepote neće mnogo pomoći u borbi protiv celulita.

Ponedjeljak, April 23, 2018 - 22:01
Ljekovita kopriva: Jača imunitet, snižava pritisak, dobra za bubrege...

Brojna su svojstva koja se priprisuju koprivi, ali ono što je i nauka potvrdila je da enzim sekretin utiče na povećavanje broja crvenih krvnih zrnaca, pa je odlična za borbu protiv anemije. Reguliše i nivo bijelih krvnih zrnaca, a svjež sok i čaj od koprive dobri su za prevenciju ateroskleroze, bubrežnih oboljenja i upale mokraćnih kanala. Kopriva zaustavlja i krvarenje.

Nedjelja, April 22, 2018 - 19:17
Neispavani ste? Uz ovih nekoliko namirnica spavaćete kao beba

Svakodnevno smo okruženi informacijama o tome da ne treba da jedemo prije spavanja i da određene namirnice najviše ugrožavaju naš miran san. Međutim, postoje i one koje, prema stručnjacima, uvijek možemo da gricnemo prije odlaska u krevet.