Med i orasi liječe anemiju, impotenciju, čir...
Objavljeno: Četvrtak, Decembar 14, 2017 - 22:01
Autor:
onogost.me

Kombinacija meda i oraha našem organizmu osigurava sve neophodne vitamine, mineralne materije, bjelančevine, masti, ugljene hidrate i još mnogo toga.

Foto : Ilustracija

Med i orasi liječe impotenciju, anemiju, glavobolju, čir na želucu, a dokazano je da je kombinacija oraha i meda jaka poput nekih najmoćnijim farmaceutskih preparata.

Ovaj "eliksir" nije teško napraviti, a njegova priprema je laka. Sve što vam je potrebno jeste pola kilograma kvalitetnog livadskog meda, pola kilograma mljevenih oraha i jedan limun.

Sastojke trebate izmiješati u tegli u kojoj ćete čuvati lijek dok ga ne potrošite. Lijek se uzima svaka tri do četiri sata.

Probajte nekoliko recepata:

Prirodni lijek protiv anemije

Pripremiti smjesu od pola kilograma meda i pola kilograma mljevenih oraha i soka od jednog limuna. Sve zajedno dobro izmiješati i uzimati tri puta dnevno po jednu kašiku. Med sa orahom je dobar za oporavak iscrpljenih i anemičnih osoba.

Prirodni lijek za visok krvni pritisak

Kod problema s visokim krvnim pritiskom preporučuje se svakodnevno uzimanje 100 grama oraha i iste količine meda u periodu od 45 dana.

Med i orasi liječe glavobolju

Ne samo da je jako ukusna poslastica, med u kombinaciji s orasima, već zaista dokazano i pomaže kod problema s glavoboljom i nesanicom.

Med i orasi liječe i ublažavaju simptome čira na želucu

Kod problema s čirom na želucu potrebno je pripremiti orahovo mlijeko s medom. Priprema je vrlo jednostavna: 20 grama mljevenih oraha pomiješa se s vrelom vodom, dobro promućka i procijedi. U mlijeko dodati 2 kašike meda i uzimati pola sata prije svakog jela 2-3 kašike.

Kombinacija meda i oraha je dobra kod impotencije

Pomaže od davnina oproban recept: mljeveni orah pomiješan s medom u istoj razmjeri. Uzimaju se dvije kašike dva-tri puta na dan, pola sata poslije jela. Da bi se postigli željeni efekti, kura treba trajati najmanje od 20 do 30 dana, prenosi Radio Sarajevo.

Ukupno ocjena: 11

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Januar 20, 2018 - 22:03
Susam, drevna biljka riznica ljekovitih svojstava

Susam (sesamum indicum) je jedan od najstarijih začina na svijetu, a sigurno i najstarija biljka koja se sistematski uzgajala radi dobijanja ulja. Prema zapisima koji datiraju od 3500. godine prije naše ere, kulture susama prostirale su se duž obala Eufrata i Tigra.

Petak, Januar 19, 2018 - 22:00
Malo kalorija: Ove namirnice možete da jedete po cijeli dan

Prešli ste na zdravu ishranu, ali biste ujedno željeli da se otarasite viška masnih naslaga ili zadržite trenutnu kilažu? Rješenje su namirnice koje smijete da jedete po cijeli dan jer nemaju mnogo kalorija, a dovoljno će vas zasititi do obroka.

Četvrtak, Januar 18, 2018 - 21:58
Kako razlikovati stomačni grip od trovanja hranom?

Jak bol u želucu, mučnina, grčevi, problemi s varenjem, blago povišena temperatura - sve su to simptomi stomačnog gripa, ali i trovanja hranom. Kako razlikovati ta dva stanja i kada reagovati?

Četvrtak, Januar 18, 2018 - 12:25
Vakcine protiv bakterije pneumokok obavezne samo uz saradnju sa roditeljima

Od 1. marta vakcina protiv bakterije pneumokok u susjednoj Srbiji postaje obavezna, a o sličnom potezu razmišljaju i druge zemlje u regionu. Premda je uvođenje ove vakcine kao obavezne u planu i u Crnoj Gori, u Institutu za javno zdravlje napominju da se prije toga moraju obaviti neophodne studije, ali i javna rasprava.

Srijeda, Januar 17, 2018 - 12:34
Crnogorci "odbolovali" oko 4,5 miliona eura

Crnogorski osiguranici su tokom prvih deset mjeseci prošle godine bolovali više od dvije godine, odnosno 848.202 radnih dana, što je državu koštalo gotovo četiri i po miliona eura.