Fond zdravstva: Sistem funkcioniše, zakazani prvi pregledi
Objavljeno: Utorak, Septembar 12, 2017 - 08:40

Portal Fonda za zdravstveno osiguranje za elektronsko zakazivanje eZdravlje.me počeo je sa radom i funkcioniše, a jedan broj građana je već zakazao preglede kod izabranih doktora.

Foto : Ilustracija

To je Dnevnim novinama kazao portparol Fonda Amer Ramusović.

“Za nekoliko dana znaćemo koliko su građani zainteresovani za ovaj način zakazivanja pregleda kod izabranih doktora, ali prvog dana rada portal funkcioniše i ima građana koji su putem njega već zakazali pregled”, kazao je Ramusović.

On je podsjetio da je pristup portalu moguć putem web adrese (www. ezdravlje.me) ili odgovarajuće mobilne aplikacije (eZdravlje.me).

“Da bi građani pristupili ovom online servisu, neophodno je da se obrate izabranom doktoru kako bi dobili svoj PIN kod. Prijava se obavlja jendostavno ukucavanjem PIN koda i broja zdravstvene knjižice (desetocifreni broj koji je upisan na prvoj strani zdravstvene knjižice”, objasnio je Ramusović.

Kako se navodi na sajtu www.ezdravlje.me, eZakazivanje je servis za online zakazivanje posjeta kod svih izabranih doktora u domovima zdravlja za odrasle, za žene i za djecu koji omogućava i provjeru, otkazivanje ili promjenu zakazanih termina.

Na taj način se mogu zakazati sve vrste posjeta, osim preventivnih pregleda (savjetovališta za djecu i redovnih imunizacija) i kućnih posjeta izabranih doktora.

Servis mogu koristiti osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje, koji su registrovani kod izabranih doktora u domovima zdravlja.

“Mobilnu aplikaciju za Android OS građani mogu preuzeti preko Google Play Store-a, dok će preuzimanje mobilne aplikacije za IOS biti omogućeno uskoro na iTunes App Store-u”, navodi se na sajtu.

 

Izvor: Dnevne novine

Ukupno ocjena: 0

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Septembar 22, 2017 - 22:06
Samo tri kapljice ulja origana u vodi melem su za naša pluća

Upala pluća, koja je jedna od najčešćih bolesti, danas se uspješno liječi antibioticima. Ali, poznato je da antibiotici imaju negativan uticaj i na zdrave ćelije organizma, te ukoliko nema prijeke potrebe za njima, najbolje je koristiti prirodne preparate. U liječenju upale pluća najdjelotvornijom se pokazala mješavina ulja origana i vode.

Četvrtak, Septembar 21, 2017 - 22:04
Kopriva je lijek za mnoge bolesti

Prisustvo mangana u koprivi ublažava staračku senilnost i otklanja zaboravnost, njena svakodnevna upotreba prava je preventiva anemije, a osim toga svima je neophodno prisustvo kalcijuma u svakodnevnoj ishrani.

Srijeda, Septembar 20, 2017 - 22:04
Aronija: Moćno i prirodno oružje u prevenciji bolesti

Aronija se naziva i namirnica budućnosti jer ima izrazito veliku ljekovitu moć za ljudski organizam.

Nedjelja, Septembar 17, 2017 - 22:01
Zašto treba jesti sjemenke grožđa: Čuvaju ćelije od oštećenja

Sigurno već znate da je grožđe eliksir mladosti, voće koje krijepi organizam i razgaljuje dušu. Ali, da li ste znali da su njegove sjemenke prava riznica antioksidanasa, izuzetno efikasnih u očuvanju zdravlja?

Subota, Septembar 16, 2017 - 22:02
Pet mirisa koji smanjuju stres

Svakodnevni stres ostavlja trag kako na naš izgled tako i na naše zdravlje. Svakodnevno slušamo savjete kako da se lišimo stresa ili kako da se smirimo u stresnim situacijama. Predstavljamo vam način koji nije trajno rješenje, ali u kriznim situacijama može da ublaži napetost…