Van Gogh: Dođite da osjetite još jedno festivalsko iskustvo kakvo nudi Lake fest
Objavljeno: Utorak, Jul 10, 2018 - 12:23
Autor:
onogost.me

Grupa Van Gogh nastupiće druge večeri ovogodišnjeg festivala na Krupcu, 10. avgusta.

Foto : lakefest.me

Popularni Đule nije krio zadovoljstvo što su posle šest godina ponovo gosti, sada, kako kaže, već tradicionalnog i posebnog Lake festivala u Nikšiću.

„Fantastičan prostor, odlična ekipa koja je organizaciono okupljena oko festivala i svaka im čast što su opstali sve ove godine. U današnje vrijeme, ne samo u našem regionu već i u svijetu vrlo je teško održati pozitivan kreativni pritisak i podići iz godine u godinu tu estetsku ljestvicu da svaki put bude drugačije i bolje. Momci i djevojke okupljeni oko Lake festa su to uspjeli, traju dugi niz godina i svaka im čast na istrajnosti“, kaže Đule.

Dodaje da Van Gogh na ovom ljetnjem dijelu turneje ima potpuno drugačiju setlistu od prethodnog dijela turneje.

„Bend je nabrijan energijom više nego ikad i kao što to temperamentna publika koja posjećuje Lake fest voli i na šta je navikla od nas će dobiti jedan rock’a’rolla energetski set“, najavljuje on.

Pred nastup otkriva i šta se to novo sprema kod njih.

„Ovih dana smo u studiju, grupa je u procesu i progresu kreativnom kada je riječ o novom albumu. Završeno je pola albuma, drugu polovinu krećemo za par dana kada ponovo udahnemo duboko. Sudeći po onome kakve znake i signale dobijamo od novog materijala, biće to još jedno uzbudljivo muzičko putovanje sa grupom Van Gogh. Naravno, drugačije od prethodnog jer nemamo taj luksuz da se ponavljamo i da imamo iste albume, a sa druge strane to nešto što nas čini posebno inspirisanim da budemo kao na samom početku 1986. godine. Gomile rifova i esencijalni stihovi i šta reći sem da je Van Gogh na nekom novom početku, na nekoj kreativnoj i stilskoj prekretnici i vjerujem da će to biti na radost publike, bez obzira na činjenicu što se nikada, a ni sada nismo trudili niti se trudimo da se dopadnemo publici, niti da podilazimo ukusu publike“, objašnjava Đule.

 

 

Van Gogh je, ističe, bend kakav jeste, komunicira svojim pismom sa onima koji prepoznaju poruku i simboliku. Sa druge strane postoje, kako dodaje, i oni koji ne razumiju njihovo pismo, te da ako im je tako po volji, neka tako ostane i ubuduće.

Za publiku kraj Krupca je imao i poruku.

„Ko bude na mjestu događaja te noći prepoznaće poruku i prepoznaće pismo, a onda će on o tome govoriti na dalje. Koristim priliku da pozovem sve one koji do sada nijesu imali prilike da dođu na Lake fest da dođu u Nikšić i da osjete još jedno festivalsko iskustvo kakvo nudi Lake fest“, poručuje Đule.

Ukupno ocjena: 2

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Jul 20, 2018 - 15:13
Punkreas: Dođite u uživajte u punk rocku

Nikšićki punk sastav Punkreas zatvoriće drugo veče ovogodišnjeg Lake fest-a, a prije svega obećavaju dobru svirku sa puno energije i presjek pjesama nastalih za ovih 15 godina koliko postoji bend.

Petak, Jul 20, 2018 - 08:29
Nina Muratović je novi World Top Model Crne Gore 2018

World Top Model Crne Gore za 2018. je predivna Nina Muratović iz Nikšića, koja je prema ocjeni italijanskih skauta izabrana da predstavlja svoju državu.

Četvrtak, Jul 19, 2018 - 12:43
Lake fest poklanja ulaznice za Facebook i Instagram pratioce

Lake fest je pokrenuo nagradnu igru za pratioce zvaničnih Facebook i Instagram stranica tog festivala „Osvoji ulaznice za Lake fest 2018“.

Četvrtak, Jul 19, 2018 - 09:02
DST: Pružićemo odličan ugođaj i dići publiku na noge

Nikšićka punk grupa DST nastupiće na festivalu kraj jezera u subotu, 11. avgusta, a publici obećavaju odličan ugođaj, kao i prethodnih godina.

Utorak, Jul 17, 2018 - 11:44
Poznate satnice nastupa 9. Bedem festa!

Deveti Bedem fest pod konceptom „Tvoj grad“ održaće se od 3. do 5. avgusta, a organizatori festivala na Facebook stranici objavili su pregled nastupa svih izvođača sa datumom i satnicama za sva tri dana.