Pogonbgd i Punkreas večeras u NK pub-u
Objavljeno: Četvrtak, Novembar 9, 2017 - 08:10
Autor:
onogost.me

Beogradski pank sastav Pogonbgd nastupiće večeras u NK Pabu, zajedno sa saborcima iz grada pod Trebjesom, bendom Punkreas.

Foto : Privatna arhiva

Početak svirke zakazan je za 21.30h, a cijena karte je dva eura.

Pogonbgd prvi put je svirao u Crnoj Gori na Lake festu 2013. godine. Nakon pozitivnih kritika i poziva bratskog benda Pankreas, naredne godine usledila je svirka u Montenegro pabu u Nikšiću. Posle tri godine, kako kažu Beograđani, sa nestrpljenjem iščekuju da ponovo podijele svoju energiju sa publikom u Crnoj Gori.

Početkom godine Pogonbgd je objavio dugoočekivani treći studijski album „Pogonophobia“, sa 10 novih pjesma i spot za numeru „Vagoni“. Album je sniman tokom novembra i decembra 2016. godine, a poseban gost na jednoj od pjesama bio je poznati bluz muzičar Dragoljub Crnčević Crnke iz benda Point blank. Uslijedili su koncerti po Srbiji, velika beogradska promocija i nekoliko zapaženih festivalskih nastupa tokom ljeta. Uspješnu godinu beogradski četverac krunisaće svirkama u Crnoj Gori i Trebinju.

Grupa Pogonbgd postoji od 2004. godine. U početku bend svira obrade pank klasika, a tokom 2006. godine nastaju prve autorske pesme. Nakon gomile demo snimaka i neuspjelih pokušaja da se uspostavi kontakt sa izdavačima, Pogonbgd u sopstvenoj režiji 2011. godine objavljuje prvi album „U samoodbrani“. S obzirom na to da su u međuvremenu nastale nove pjesme, već naredne 2012. godine izlazi i drugi album „Moji heroji“. Grupa polako stiče solidnu bazu fanova, od lokalnog, beogradskog benda, Pogonbgd polako zadobija prostor u drugim gradovima u Srbiji i regionu. U februaru 2017. godine objavljen je treći album „Pogonophobia“. Postava Pogona ista je od osnivanja, osim novog bubnjara koji se pridružio 2016. godine:  Sale - vokal/gitara, Dimke - bas/vokal, Građin - gitara/vokal, Dovla – bubnjevi.

Sa druge strane Punkreas završava ovu veoma uspiješnu sezonu. I dalje je aktuelan EP "1000 zašto, 1000 zato", kao i spot za pjesmu "Nije kraj", a 1. novembra EP je izašao za svjetsko tržište posredstvom "Black bow records"-a.

Ukupno ocjena: 2

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Nedjelja, Novembar 19, 2017 - 11:10
Who See večeras u Montenegro pabu

Kotorski dvojac Who See ponovo je u Nikšiću i ponovo u Montenegro pabu. 

Srijeda, Novembar 15, 2017 - 13:48
Makedonija: Pet zlatnih pehara za nikšićki "Royal"

Plesni klub „Royal“ prethodnog vikenda učestvovao je sa 50 svojih takmičara, u različitim uzrasnim kategorijama, na Dance Mastersu u Makedoniji.

Četvrtak, Novembar 9, 2017 - 08:37
Đorđe David i Death Saw večeras u Montenegro pub-u

Montenegro pub nastavlja sa nastupima legendi rokenrola.

Srijeda, Novembar 8, 2017 - 13:17
Mira Banjac proslavila rođendan u Nikšiću

Jedna od najvećih zvijezda domaće kinematografije, legendarna glumica Mira Banjac prije par dana je proslavila 88. rođendan.

Utorak, Novembar 7, 2017 - 12:31
Pogonbgd u četvrtak u NK pubu

Beogradski pank sastav Pogonbgd nastupiće u četvrtak, 9. novembra, u nikšićkom NK Pabu, zajedno sa saborcima iz grada pod Trebjesom, bendom Pankreas.