Domaće serije prelaze na kabl: Druga sezona „Ubice mog oca“ na novom kanalu TOP
Objavljeno: Nedjelja, Decembar 3, 2017 - 16:41
Autor:
onogost.me

Najpopularnije svjetske serije, kao što su Game of Thrones, Narcos ili House of Cards premijerno se prikazuju na kablovskim kanalima ili platformama na kojima bilježe kontinuirano rastuće rejtinge i probijaju sve poznate granice gledanosti televizijskog programa.

Taj trend stigao je i u naš region. United Media (SK, N1, Grand, Cinemania, Fight Channel, iDJ, Lov i ribolov) pokreće novi TOP kanal, koji će godišnje emitovati 2 do 3 premijerne visokobudžetne  domaće serije, kao i originalni zabavni program domaće produkcije (dnevni kviz, kulinarski šou itd.) i najgledanije svjetske serije. TOP kanal ulazi na velika vrata emitovanjem druge sezone serije koja je tokom prošle godine oborila sve rekorde gledanosti u Srbiji – „Ubice mog oca“, sa prvom epizodom koja će se emitovati 18.12!

Pored „Ubica mog oca“, gledaoci će moći da prate i hit serije kao štu su Homeland, Sons of Anarchy, Državni posao, Odmori se, zaslužio si, Bron, Gomorrah, Hell on Wheels i mnoga druga iznenađenja.

TOP kanal biće emitovan u četiri zemlje regiona: u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, za početak na Telemachu, Total TV-u i D3i. Dok se kanali ovog tipa u svijetu dodatno naplaćuju, platforme na kojima će da krene su omogućile da se TOP kanal nađe već u osnovnoj ponudi.

Zašto serije sa nacionalnih prelaze na tematske kablovske kanale?

„Prelazak je logičan. Nacionalni kanali imaju kvalitetan program za širu publiku, ali prostor koji imaju moraju da dijele na različite sadržaje. Sa druge strane, kablovski kanali jednu vrstu sadržaja mogu da puštaju 24h, pa korisnici dobijaju sve vrijeme program koji vole, uz mnogo veći i kvalitetniji izbor“, rekla je Aleksandra Subotić, direktor United Medie i dodala „Na primjer, svi ljubitelji sporta su svjesni koliko je sporta došlo u region sa Sport Klubom. SK se pozicionirao kao mjesto najaktuelnijeg i najkvalitetnijeg sportskog sadržaja, na kom će se od sljedeće godine prenositi čak i kvalifikacioni mečevi za Evropsko prvenstvo, Mundijal, Ligu nacija i sam Euro“.

Za potrebe TOP kanala United Media će sarađivati sa različitim produkcijama, ali posebno ističe i da je pri kraju regionalni konkurs, raspisan u maju ove godine, za scenarije domaćih serija, sa ciljem pokretanja sopstvene originalne produkcije.

 

Ukupno ocjena: 80

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Jul 17, 2018 - 11:44
Poznate satnice nastupa 9. Bedem festa!

Deveti Bedem fest pod konceptom „Tvoj grad“ održaće se od 3. do 5. avgusta, a organizatori festivala na Facebook stranici objavili su pregled nastupa svih izvođača sa datumom i satnicama za sva tri dana.

Utorak, Jul 17, 2018 - 08:10
Lake fest objavio konkurs „Iz različitog ugla IV“

U sklopu umjetničkog programa, organizacija Lake festivala četvrtu godinu zaredom raspisuje konkurs na međunarodnom nivou pod nazivom "Iz različitog ugla".

Utorak, Jul 10, 2018 - 12:23
Van Gogh: Dođite da osjetite još jedno festivalsko iskustvo kakvo nudi Lake fest

Grupa Van Gogh nastupiće druge večeri ovogodišnjeg festivala na Krupcu, 10. avgusta.

Utorak, Jul 10, 2018 - 08:27
Ritam nereda: Pored Krupca je sjajna atmosfera

Prve noći  ovogodišnjeg Lake fest-a, između ostalih, nastupiće i pank rok sastav Ritam nereda. Oni za nastup kraj jezera obećavaju brzu i žestoku svirku.

Ponedjeljak, Jul 9, 2018 - 15:06
Nikšićanke osvojile Paraliju

Na sinoć završenom međunarodnom plesnom turniru „Paralija Dance Open 2018“ članovi Kulturno-kreativnog centra "Akord" iz Nikšiča osvojili su šest zlatnih medalja. Naime, u svim kategorijama u kojima su se nadmetale, Nikšićanke su osvojile prvo mjesto.