Domaće serije prelaze na kabl: Druga sezona „Ubice mog oca“ na novom kanalu TOP
Objavljeno: Nedjelja, Decembar 3, 2017 - 16:41
Autor:
onogost.me

Najpopularnije svjetske serije, kao što su Game of Thrones, Narcos ili House of Cards premijerno se prikazuju na kablovskim kanalima ili platformama na kojima bilježe kontinuirano rastuće rejtinge i probijaju sve poznate granice gledanosti televizijskog programa.

Taj trend stigao je i u naš region. United Media (SK, N1, Grand, Cinemania, Fight Channel, iDJ, Lov i ribolov) pokreće novi TOP kanal, koji će godišnje emitovati 2 do 3 premijerne visokobudžetne  domaće serije, kao i originalni zabavni program domaće produkcije (dnevni kviz, kulinarski šou itd.) i najgledanije svjetske serije. TOP kanal ulazi na velika vrata emitovanjem druge sezone serije koja je tokom prošle godine oborila sve rekorde gledanosti u Srbiji – „Ubice mog oca“, sa prvom epizodom koja će se emitovati 18.12!

Pored „Ubica mog oca“, gledaoci će moći da prate i hit serije kao štu su Homeland, Sons of Anarchy, Državni posao, Odmori se, zaslužio si, Bron, Gomorrah, Hell on Wheels i mnoga druga iznenađenja.

TOP kanal biće emitovan u četiri zemlje regiona: u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, za početak na Telemachu, Total TV-u i D3i. Dok se kanali ovog tipa u svijetu dodatno naplaćuju, platforme na kojima će da krene su omogućile da se TOP kanal nađe već u osnovnoj ponudi.

Zašto serije sa nacionalnih prelaze na tematske kablovske kanale?

„Prelazak je logičan. Nacionalni kanali imaju kvalitetan program za širu publiku, ali prostor koji imaju moraju da dijele na različite sadržaje. Sa druge strane, kablovski kanali jednu vrstu sadržaja mogu da puštaju 24h, pa korisnici dobijaju sve vrijeme program koji vole, uz mnogo veći i kvalitetniji izbor“, rekla je Aleksandra Subotić, direktor United Medie i dodala „Na primjer, svi ljubitelji sporta su svjesni koliko je sporta došlo u region sa Sport Klubom. SK se pozicionirao kao mjesto najaktuelnijeg i najkvalitetnijeg sportskog sadržaja, na kom će se od sljedeće godine prenositi čak i kvalifikacioni mečevi za Evropsko prvenstvo, Mundijal, Ligu nacija i sam Euro“.

Za potrebe TOP kanala United Media će sarađivati sa različitim produkcijama, ali posebno ističe i da je pri kraju regionalni konkurs, raspisan u maju ove godine, za scenarije domaćih serija, sa ciljem pokretanja sopstvene originalne produkcije.

 

Ukupno ocjena: 35

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Petak, Mart 23, 2018 - 18:08
Masimo Savić na Bedem festu!

Bedem fest sprema spektakl na tvrđavi. Stiže legendarni Masimo Savić. 

Srijeda, Mart 21, 2018 - 13:53
Muzički spektakl na Vučju uz još jedan Snow dance

Ski centar Vučje će u subotu 31. marta i nedelju 1. aprila organizovati četvrti po redu muzički festival Snow dance.

Utorak, Mart 20, 2018 - 10:23
Državno prvenstvo u modernim plesovima: 11 medalja za „Royal“

Takmičari plesnog kluba „Royal“ učestvovali su na Državnom prvenstvu u modernim plesovima koje se u nedjelju održalo u Podgorici, odakle su se vratili sa 11 medalja, od čega osam zlatnih, dvije srebrne i jednom bronzanom.

Subota, Mart 17, 2018 - 12:46
Zahumlje: Promocija novog albuma Autogenog treninga

U sali „Zahumlja“ večeras od 21h biće održana koncertna promocija novog albuma „Spasi se sam“ grupe Autogeni trening,  kao i promocija spota.

Petak, Mart 16, 2018 - 15:14
Članovi Mostar Sevdah Reunion-a u restoranu „Trim“

U restoranu „Trim“ u petak, 23. marta nastupiće Mišo Petrović (solo gitara) i Sandi Duraković (ritam gitara), Mostarci sa holandskom adresom i od osnivanja do danas članovi Mostar Sevdah Reunion-a.