Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vaterpolo spektakl za vikend u Nikšiću

glavna
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 15.12.2016. u 12:59

Finalni turnir Kupa Crne Gore za vaterpoliste održaće se sjutra i preksjutra na bazenu Sportskog centra Nikšić.

U prvom polufinalu od 18h igraće PVK Jadran Carine i VA Cattaro.

Vladimir Gojković, trener Jadrana, kluba koji važi za favorita ovog turnira, na današnjem presu za medije održanom u Hotelu “Onogošt”, naveo je da se nada pravom ambijentu tokom održavanja te polufinalne utakmice.

“Igramo polufinale sa Cattarom, znamo da smo tu favoriti i spremamo se za taj meč. Nadamo se finalu, ali svakako ćemo ući najozbiljnije u meč, da ga odradimo na pravi način i da ostvarimo pobjedu koju planiramo, ali i da se kroz tu utakmicu spremimo za finalni meč”, kazao je Gojković, sa čime se složio i golman tog kluba Miloš Šćepanović, koji je dodao da respektuju protivnike, ali da Jadranu ipak ta uloga pripada s obzirom na rezultate ostvarene u ovoj i prethodnim sezonama.

Takva očekivanje nema trener Cattara, Mirko Vičević iako mu je, kako je kazao, kao treneru to najteže da saopšti. On je pohvalio domaćina Kupa i čestitao na izvanrednom objektu, pa je u budućnosti slične uslove poželio i Kotoru, kao kolijevci vaterpola.

“Strašno bi nam bilo drago da pokrenemo mlade igrače kako bi u budućnosti, u finalu i u završnici, ekipa domaćina bila iz ovog grada. Zadovoljan sam što smo uspjeli doći do same završnice. Dostojanstveno ćemo se sjutra pojaviti i pokušati da sa nekom taktičkom varijantom i sa mlađim igračima, pokažemo put koji je već Jadran plasirao”, iskren je on, naglasivši da se ubuduće nada ozbiljnijem uključivanju u borbu za trofej.

U drugom polufinalu, sjutra od 20h sastaće se VK Budva i VK Primorac.

Prema mišljenju Petra Vica, trenera Primorca, riječ je o podjednako dobrim ekipama, pa očekuje veliku borbu za ulazak u finale.

“Nadam se da ćemo uspjeti da uđemo u finale, mada nam je prvenstveno ove godine cilj da se vratimo u prvu Triglav jadransku ligu”, rekao je on, dok je Antonio Petrović, igrač Kotorana, pozvao navijače – popularne “Beštije “da dođu da ih podrže.

Za trenera VK Budva, Draga Pejakovića, održavanje Kupa u Nikšiću znači otvaranje još jednog grada prema vaterpolu, a, kako je naglasio, nada se formiranju nove igračke baze. Ne potcjenjuje protivnika u sjutrašnjem meču koji je, kako je kazao, za razliku od prošle sezone, u ovu ušao mnogo jači.

“Doveli su pet-šest pojačanja, maksimalno ozbiljno krenuli na svim frontovima tako da smatram da će to biti jedna jako neizvjesna utakmica. U ovom trenutku mogu da kažem da su oni bar na papiru neki blagi favoriti, ali sigurno da ćemo dati sve od sebe da se nađemo u finalu sa ekipom Jadrana koja u ovom trenutku dominira i realno po svemu što je pokazala ove godine zaslužuje da bude na prvom mjestu”, zaključio je on.

Finale je na programu u subotu, 17. decembra u 19h, a oba dana finalnog turnira ulaznice će se naplaćivati po cijeni od dva eura.

 

 

 

 

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.