Porobić: Nikšić ima sve uslove za razvoj vaterpola i plivanja
Objavljeno: Petak, Novembar 4, 2016 - 12:12

Danas je svečano otvorena Škola plivanja i vaterpola u Sportskom centru Nikšić u organizaciji ove ustanove i Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Foto : Marija Vujović

Direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Petar Porobić, kazao je da je savez pomogao na taj način što je obezbjedio trenera, ali da su tu za svaku vrstu pomoći.

“Mislim da smo obezbjedili kvalitetnog trenera koji je radio sa mlađim selekcijama, koji je bio trener reprezentacije Crne Gore, seniorske reprezentacije i koji i sada vodi jednu našu nacionalnu selekciju. Očekujemo pomoć i svih ostalih trenera koji su dosad bili aktivni i formiranje jednog broja trenera iz Nikšića da bi, na taj neki način, okupili i djecu i stvorili uslove da za pet, šest mjeseci formiramo prvu takmičarsku kategoriju“, objasnio je Porobić.

On je dodao da Nikšić, kao veliki grad, ima sve uslove za razvoj ovog sporta, te da misli da će sa svim drugim aktivnostima, kao što su finale Kupa seniorskih ekipa koje se ovdje igra 16. i 17. decembra,  to motivisati djecu da budu na bazenu i u sportskom objektu, uopšte.

 „Ja očekujem da ćemo napraviti jednu ‘ofanzivu' da uspijemo da promovišemo i zainteresujemo djecu da se bave plivanjem, pa iz te baze da se oni, na kraju, sami opredjele hoće li biti plivači ili će se baviti vaterpolom“, zaključio je Porobić.

A čovjek koji će koordinairati ovom školom, trener mlađih nacionalnih selekcija Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, Vido Lompar  kazao je da su upravo djeca, njihov razvoj i sigurnost najvažniji u čitavoj priči.

„Lijepo je vidjeti bazen pun djece i ja sam tu da maksimalno organizujem ovo, prije svega, da radimo kako treba, da se djeca razvijaju i da se ta baza koja je počela u Podgorici i u Nikšiću proširi i da sjutra budu vaterpolisti iz ova dva grada“, istakao je Lompar.

Direktor Sportskog centra, Predrag Ivanović naglasio je da je obećano sad i realizovano.

„Za sad je prijavljeno oko 80 dječaka i devojčica 2004. godište i mlađih s tim što smo se mi sa predsjednikom stručnog savjeta i koordinatorom škole dogovorili da damo mogućnost djeci 2002. i 2003. godište da i oni treniraju“ , istakao je Ivanović.

On je najavio da će uskoro početi i obuka neplivača u malom bazenu, ali i da to nije sve.

 „Sledeći naš potez će biti da pružimo mogućnost školama koje su van gradskog jezgra, pa već razmišljamo o prevozu kako bi toj talentovanoj djeci omogućili da i oni dođu i posjete naš bazen. Tako već imamo najavu škola sa Vraćenovića i Petrovića“, kazao je Ivanović uvjeren da će broj djece u školi plivanja i vaterpola premašiti cifru od 200, te će na taj način ona dobiti puni smisao.

Škola će raditi tri puta sedmično, ponedjeljkom, srijedom i petkom, a po potrebi i subotom u terminima od 10 – 11h, i od 18 – 19h.  Mjesečna cijena škole je 20 eura.

Ukupno ocjena: 71

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Avgust 22, 2017 - 15:03
Nikšić domaćin Mediteranskog prvenstva ''COMEN CUP 2017 Montenegro''

Mediteransko prvenstvo ''COMEN CUP 2017 Montenegro'' za vaterpoliste 2000. godište i mlađe održaće se od 24. do 27. avgusta, a domaćin turnira biće naš grad.

Četvrtak, Mart 23, 2017 - 19:03
Lompar provjerava 40 vaterpolista

Trener vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vido Lompar, saopštio je danas širi spisak igrača, rođenih 2002. godine i mlađih, za pripreme u Nikšiću. Pripreme će biti odrađene od 24. do 26. marta.

Petak, Februar 24, 2017 - 16:16
Dobar žrijeb za "ajkule" na SP, albanska zastava umjesto crnogorske!

Vaterpolisti Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti koje je na programu od 17. do 29. jula 2017. godine igraće u grupi A sa selekcijama - Brazila, Kazahstana i Kanade. Veliki propust organizatora koji su umjesto crnogorske zastave stavili zastavu Albanije!

Četvrtak, Februar 23, 2017 - 17:36
Crna Gora sjutra dobija rivale na Svjetskom prvenstvu

Vaterpolisti Crne Gore sjutra će dobiti rivale na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti koje je na programu od 17. do 29. jula 2017. godine.

Nedjelja, Februar 12, 2017 - 16:24
Sjajan kraj “Volvo kupa”: “Ajkule” zgromile i Slovake

Vaterpolisti Cne Gore ubjedljivom pobjedom nad Slovačkom zaokružili su sjajne partije na međunarodnom turniru ”Volvo kup” u Budimpešti, na kojem je naša selekcija nastupila sa osam novih igrača.