Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Završen “Nikšić open 2016“, titule za Dobrnjca i Sučankovu

Tenis klub Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 30.07.2016. u 06:30

Odigravanjem finalnih mečeva u muškoj i ženskoj konkurenciji juče je završen deveti međunarodni turnir za juniore i juniorke do 16 godina „Nikšić ope 2016“.

U pojedinačnoj konkurenciji juniora trijumfovao je prvi nosilac, Vanja Dobrnjac iz Srbije, koji je u finalnom meču pobjedio veoma dobrog Maria Aleksića iz Budve i na taj način opravdao ulogu favorita na turniru.

 „Veoma sam zadovoljan današnjim mečom koji sam odigrao sa Mariom Aleksićem. Danas sam ja imao više sportske sreće i dobrom igrom uspio da trijumfujem. Želio bih da se zahvalim Tenis klubu „Nikšić“ na izvanrednoj organizaciji turnira i nadam se da ću učestvovati na turniru naredne godine“, kazao je on.

U ženskoj konkurenciji je trijumfovala 13-godišnja Sara Sučankova iz Slovačke koja je u finalnom meču savladala Valeriju Šeikinu iz Ukrajine. U konkurenciji teniserki koje su starije od nje dokazala je da se pred njom nalazi blistava teniska karijera.

 „ Ovo je prvi put da dolazim u Nikšić i sa ovog turnira nosim veoma lijepe utiske. Zadovoljna sam odigranim mečom u finalu i nalazim se u dobroj formi pred predstojeće turnire. Moj cilj je da do kraja godine sakupim što više bodova kako bih zauzela što bolji plasman na rang listi najboljih evropskih juniorki“, kazala je mlađana Slovakinja.

Finala u konkurenciji parova su završena da ranije u četvrtak 28. Jula, a slavili su upravo finalisti u pojedinačnoj konkurenciji koji su savladali ruski par.

Kako je kazao direktor turnira, Srđa Milunović, na ovogodišnjem „Nikšić openu“ nije bilo tenisera i teniserki iz Nikšića, ali u godinama koje predstoje stasavaju generacije koje će se naći na pobjedničkim postoljima najboljih tenisera i teniserki.  Nakon svega on nije krio zadovoljstvo kako je protekao još jedan međunarodni turnir u organizaciji Tenis kluba Nikšić.

„Zanimljivi mečevi, veliki broj posjetilaca koji su posmatrali veoma interesantne mečeve i zadovoljstvo igrača i trenera organizacijom „Nikšić opena“ su glavne karakteristike ovogodišnjeg turnira.  Polaznici škole tenisa Tenis kluba „Nikšić“ su u velikom broju bili prisutni svih dana održavanja turnira i odgledavanjem mečeva su naučili nove teniske pokrete koji će im pomoći u svom daljem usavršavanju.  Praksa koja je bila pristuna prethodnih deset godina, na međunarodnim teniskim turnirma u Nikšiću, je da su se teniseri iz Crne Gore plasirali u samoj završnici turnira, što nas kao organizatora naročito raduje i daje optimizam da će Tenis klub „Nikšić“ i dalje biti odskočna daska mladim teniserima iz Crne Gore. Ove godine iskorak je napravio Mario Aleksić iz Budve, a nadamo se da će narednih godina iskorak napraviti neki od tenisera i teniserki iz Nikšića“, poručio je Milunović.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.