Završen “Nikšić open 2016“, titule za Dobrnjca i Sučankovu
Objavljeno: Subota, Jul 30, 2016 - 10:01

Odigravanjem finalnih mečeva u muškoj i ženskoj konkurenciji juče je završen deveti međunarodni turnir za juniore i juniorke do 16 godina „Nikšić ope 2016“.

Foto : Tenis klub Nikšić

U pojedinačnoj konkurenciji juniora trijumfovao je prvi nosilac, Vanja Dobrnjac iz Srbije, koji je u finalnom meču pobjedio veoma dobrog Maria Aleksića iz Budve i na taj način opravdao ulogu favorita na turniru.

 „Veoma sam zadovoljan današnjim mečom koji sam odigrao sa Mariom Aleksićem. Danas sam ja imao više sportske sreće i dobrom igrom uspio da trijumfujem. Želio bih da se zahvalim Tenis klubu „Nikšić“ na izvanrednoj organizaciji turnira i nadam se da ću učestvovati na turniru naredne godine“, kazao je on.

U ženskoj konkurenciji je trijumfovala 13-godišnja Sara Sučankova iz Slovačke koja je u finalnom meču savladala Valeriju Šeikinu iz Ukrajine. U konkurenciji teniserki koje su starije od nje dokazala je da se pred njom nalazi blistava teniska karijera.

 „ Ovo je prvi put da dolazim u Nikšić i sa ovog turnira nosim veoma lijepe utiske. Zadovoljna sam odigranim mečom u finalu i nalazim se u dobroj formi pred predstojeće turnire. Moj cilj je da do kraja godine sakupim što više bodova kako bih zauzela što bolji plasman na rang listi najboljih evropskih juniorki“, kazala je mlađana Slovakinja.

Finala u konkurenciji parova su završena da ranije u četvrtak 28. Jula, a slavili su upravo finalisti u pojedinačnoj konkurenciji koji su savladali ruski par.

Kako je kazao direktor turnira, Srđa Milunović, na ovogodišnjem „Nikšić openu“ nije bilo tenisera i teniserki iz Nikšića, ali u godinama koje predstoje stasavaju generacije koje će se naći na pobjedničkim postoljima najboljih tenisera i teniserki.  Nakon svega on nije krio zadovoljstvo kako je protekao još jedan međunarodni turnir u organizaciji Tenis kluba Nikšić.

„Zanimljivi mečevi, veliki broj posjetilaca koji su posmatrali veoma interesantne mečeve i zadovoljstvo igrača i trenera organizacijom „Nikšić opena“ su glavne karakteristike ovogodišnjeg turnira.  Polaznici škole tenisa Tenis kluba „Nikšić“ su u velikom broju bili prisutni svih dana održavanja turnira i odgledavanjem mečeva su naučili nove teniske pokrete koji će im pomoći u svom daljem usavršavanju.  Praksa koja je bila pristuna prethodnih deset godina, na međunarodnim teniskim turnirma u Nikšiću, je da su se teniseri iz Crne Gore plasirali u samoj završnici turnira, što nas kao organizatora naročito raduje i daje optimizam da će Tenis klub „Nikšić“ i dalje biti odskočna daska mladim teniserima iz Crne Gore. Ove godine iskorak je napravio Mario Aleksić iz Budve, a nadamo se da će narednih godina iskorak napraviti neki od tenisera i teniserki iz Nikšića“, poručio je Milunović.

 

 

Ukupno ocjena: 67

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Ponedjeljak, Oktobar 30, 2017 - 14:38
Nikšić od naredne godine domaćin velikog međunarodnog turnira!

Iza Tenis kluba „Nikšić“ još jedna je uspješna sezona u kojoj su organizovana dva međunarodna turnira iz kalendara evropske teniske asocijacije u kategorijama za tenisere i teniserke uzrasta do 14 i 16 godina i čak 13 turnira iz kalendara Teniskog saveza Crne Gore. Naša ekipa posjetila je terene pod Trebjesom gdje domaćini sa ponosom pričaju o sezoni na izmaku, ali i o velikim planovima za klub i grad već u narednoj godini.

Utorak, Oktobar 3, 2017 - 12:22
Tenis klub „Nikšić“: Otvorenim prvenstvom Nikšića za pionire i pionirke završena takmičarska sezona

Održavanjem finala u muškoj i ženskoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu Nikšića, za pionire i pionirke do 12 godina, minulog vikenda zvanično je završena takmičarska sezona u Tenis klubu „Nikšić“.

Ponedjeljak, Jul 24, 2017 - 10:02
Počinje Nikšić Open

Nikšić je od danas domaćin međunarodnog turnira u tenisu „Nikšić Open 2017“.

Petak, Jul 21, 2017 - 08:41
Nikšić Open 2017 od 24. do 30. jula

Iduće nedjelje Nikšić će biti domaćin međunarodnog turnira u tenisu „Nikšić Open 2017“.

Utorak, Jul 18, 2017 - 13:10
Mihailo Papović do pehara preko šampiona i vicešampiona Crne Gore

Član Tenis kluba "Nikšić" Mihailo Papović napravio je veliki uspjeh osvajanjem turnira za pionire i pionirke do 14 godina, koji je tokom vikenda održan u Baru.