Simon Knežević stigao do četvrtfinala “Belgrade Open-a”
Objavljeno: Četvrtak, Decembar 29, 2016 - 11:07

 Simon Knežević, takmičar Teniskog kluba “Nikšić”, plasirao se među osam najboljih na međunarodnom turniru za pionire i pionirke “Belgrade Open”. 

Foto : Privatna arhiva

Simon je stigao do četvrtfinala u konkurenciji 60 takmičara iz 20 zemalja.

Pored nastupa u pojedinačnoj konkurenciji pionira do 12 godina, Simon je nastupio u dublu sa Emilom Dapčevićem i osvojio treće mjesto.

''Ovo je odličan rezultat za Simona ako se uzme u obzir da je, usljed nedostatka adekvatnih uslova za trening tj. nemogućnosti treniranja u zimskim uslovima, u prethodnih mjesec i po dana nedovoljno trenirao. U Nikšiću ne postoji zatvoreni prostor u kojem bi se teniserke i teniseri iz Nikšića bavili tenisom i u zimskim uslovima. U takvoj situaciji teniseri su prinuđeni da odlaze u Podgoricu da treniraju'', navode iz Teniskog kluba “Nikšić”.

“Belgrade Open” je redovni turnir za pionire i pionrike do 12 godina iz kalendara takmičenja Evropske teniske asocijacije (Tennis Europe).

U istom danu kada je Simon obradovao sugrađane, Tenis klub “Nikšić” je, na godišnjoj dodjeli nagrada Teniskog saveza Crne Gore, dobio prestižnu nagradu za doprinos razvoju tenisa u Crnoj Gori u 2016. godini. 

''Time je valorizovan dugogodišnji rad Teniskog kluba “Nikšić” koji se ogleda u organizaciji domaćih i međunarodnih turnira, organizaciji ljetnje škole tenisa za djecu, koja je iznjedrila veliki broj takmičara, prvaka Crne Gore u različitim kategorijama, kao i misiji kluba koja nastoji da tenis u Nikšiću učini dostupnim velikom broju sugrađana'', saopštili su takođe iz kluba.

Iz TK “Nikšić” dodali su da će nastaviti rad sa mlađim kategorijama sa ciljem očuvanja liderske pozicije u Crnoj Gori, kada su u pitanju postignuti uspjesi.

''Smatramo da će nam ovo priznanje dati dodatni podstrek da i u narednim godinama nastavimo putem kojim smo krenuli a to je rad sa mlađim kategorijama čime nastojimo da učinimo da tenis klub “Nikšić” i dalje bude lider u Crnoj Gori kada je broj takmičara i osvajača odličja na turnirima'', najavljuju iz nikšićkog kluba.

 

Ukupno ocjena: 80

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Ponedjeljak, Oktobar 30, 2017 - 14:38
Nikšić od naredne godine domaćin velikog međunarodnog turnira!

Iza Tenis kluba „Nikšić“ još jedna je uspješna sezona u kojoj su organizovana dva međunarodna turnira iz kalendara evropske teniske asocijacije u kategorijama za tenisere i teniserke uzrasta do 14 i 16 godina i čak 13 turnira iz kalendara Teniskog saveza Crne Gore. Naša ekipa posjetila je terene pod Trebjesom gdje domaćini sa ponosom pričaju o sezoni na izmaku, ali i o velikim planovima za klub i grad već u narednoj godini.

Utorak, Oktobar 3, 2017 - 12:22
Tenis klub „Nikšić“: Otvorenim prvenstvom Nikšića za pionire i pionirke završena takmičarska sezona

Održavanjem finala u muškoj i ženskoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu Nikšića, za pionire i pionirke do 12 godina, minulog vikenda zvanično je završena takmičarska sezona u Tenis klubu „Nikšić“.

Ponedjeljak, Jul 24, 2017 - 10:02
Počinje Nikšić Open

Nikšić je od danas domaćin međunarodnog turnira u tenisu „Nikšić Open 2017“.

Petak, Jul 21, 2017 - 08:41
Nikšić Open 2017 od 24. do 30. jula

Iduće nedjelje Nikšić će biti domaćin međunarodnog turnira u tenisu „Nikšić Open 2017“.

Utorak, Jul 18, 2017 - 13:10
Mihailo Papović do pehara preko šampiona i vicešampiona Crne Gore

Član Tenis kluba "Nikšić" Mihailo Papović napravio je veliki uspjeh osvajanjem turnira za pionire i pionirke do 14 godina, koji je tokom vikenda održan u Baru.