Počinje „Nikšić open 2016“
Objavljeno: Ponedjeljak, Jul 25, 2016 - 08:03
Autor:
onogost.me

Nikšić će ove sedmice biti u znaku tenisa. Na terenima pod Trebjesom, u organizaciji Tenis kluba Nikšić,  od danas pa do 31. jula, održaće se međunarodni turnir za tenisere i teniserke uzrasta do 16 godina „Nikšić open 2016“. 

Foto : Tenis klub Nikšić

Kako navode organizatori, u pitanju je turnir iz redovnog kalendara evropske teniske asocijacije (Tennis Europe).

„ Na turniru učestvuje oko 80 tenisera i teniserki iz oko 20-tak zemalja svijeta - Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Rusije, Velike Britanije, SAD, Švedske, Njemačke, Kanade, Ukrajne, Libana, Italije, Rumunije, Bjelorusija, i koji će se nadmetati u pojedinačnoj konkurenciji i dublu. Ovo je već osma godina da se, na terenima teniskog kluba „Nikšić“, održava ovaj turnir čime je prerastao u tradicionalni“, ističe direktor turnira, Srđan Milunović.

Ovo je drugi međunarodni turnir koji se organizuje u teniskom klubu „Nikšić“ u 2016. godini, nakon što je u maju održan „Montenegro cup“, turnir iz kalendara Tennis Europe-a za dječake i djevojčice uzrasta do 14 godina.

Tennis Europe je krovna institucija koja pod svojim okriljem okuplja sve nacionalne evropske asocijacije, sa sjedištem u Bazelu. Crna Gora, sa ovim turnirom, u toku godine organizuje ukupno šest turnira u kategorijama pionira i pionirki uzrasta do 12, 14 i 16 godina.

Teniseri koji učestvuju na ovakvim turnirma u Evropi su preteče teniskih profesionalaca budući da su, na Tennis Europe turnirima za mlađe kategorije, učestvovali Novak Đoković, Tomaš Berdih, Rafael Nadal, Rožer Federer, Rišar Gaske, Gael Monfis, Jelena Janković, Ana Ivanović i ostali.

„ Korist od organizacije ovih turnira je za Crnu Goru i Nikšić je višestruka. Sa jedne strane domaći teniseri dobijaju šansu da dobiju bodove, na evropskoj rang listi najboljih tenisera, na domaćem terenu, čime smanjuju visoke troškove odlaska na turnire širom Evrope, prije svega troškove putovanja, smještaja, trenera, najma terena, ishrane, itd... Sa druge strane, korist od Tennis Europe turnira ima i Crna Gora budući da se afirmiše kao teniska i turistička destinacija, kao i grad domaćin s obzirom da valorizuje ekonomske i turističke kapacitete kroz hotelski i privatni smještaj za igrače i trenere, restorane, trgovine, butike sportske“, navodi Milunović i dodaje da će ukupno 16 crnogorskih tenisera će uzeti učešće na turniru.

„ Neki od njih su favoriti i imaju velika očekivanja od turnira, dok pojedini prvi put učestvuju na međunarodnom turniru i učešćem na njemu vide šansu da osvoje prve bodove na evropskim rang listama najboljih juniora“, kaže on.

Turniri za mlađe kategorije, za razliku od profesionalnih turnira, ne predviđaju novčani nagradni fond, već je za najbolje učesnike turnira predviđena raspodjela, diploma, pehara i sportske opreme. 

Ukupno ocjena: 66

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Jul 18, 2017 - 13:10
Mihailo Papović do pehara preko šampiona i vicešampiona Crne Gore

Član Tenis kluba "Nikšić" Mihailo Papović napravio je veliki uspjeh osvajanjem turnira za pionire i pionirke do 14 godina, koji je tokom vikenda održan u Baru.
 

Srijeda, Jul 5, 2017 - 12:17
Anja Jovović i Simon Knežević pobjednici M-tel kupa 2017

Prethodnog vikenda na terenima Tenis kluba „Nikšić“ pod Trebjesom održan je turnir M-tel kup 2017, koji je okupio pionire i pionirke do 12 godina. 

Srijeda, Jun 28, 2017 - 13:46
Bojana Nikčević osvojila turnir u Ulcinju

Teniski turnir u Ulcinju, u kategoriji do 14 godina, završen je ovog vikenda, a ostaće u lijepom sjećanju dvanaestogodišnjoj Nikšićanki, Bojani Nikčević, koja je došla do pehara u konkurenciji većinom starijih protivnica. 

Petak, Maj 12, 2017 - 15:34
„Montenegro cup 2017“: Titule za Raičevića i Kolarević

Najbolji crnogorski teniser do 14 godina, Podgoričanin Danilo Raičević, osvojio je jubilarni deseti „Montenegro cup 2017“, na kojem je učestvovalo oko 80 tenisera i teniserki iz dvadesetak zemalja svijeta.

Subota, Maj 6, 2017 - 11:02
Montenegro cup 2017: Nikšić narednih dana u znaku tenisa

Nikšićani će na terenima tenis kluba „Nikšić“, od 6. do 14. maja, imati priliku da gledaju jubilarni deseti „Montenegro cup“ koji će u kategoriji pionira (takmičari do 14 godina) okupiti oko 80 tenisera i teniserki iz dvadesetak zemalja svijeta .