Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počinje Nikšić Open

tenis_klub_niksic
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 24.07.2017. u 06:04

Nikšić je od danas domaćin međunarodnog turnira u tenisu „Nikšić Open 2017“.

Turnir će okupiti oko 80 tenisera i teniserki uzrasta do 16 godina iz čak 19 zemalja svijeta, a trajaće do nedjelje, 30. jula.

„U maju na terenima pod Trebjesom odigran je turnir na kome su učestvovali mladi teniseri i teniserke u uzrastu do 14 godina, takođe iz redovnog kalendara Teniskog saveza Crne Gore. Nikšić Openom nastavlja se ljetnja teniska sezona u Tenis klubu „Nikšić“. Svoj vrhunac dostiže upravo ovim međunarodnim turnirom“, saopštili su iz Tenis kluba ”Nikšić”, organizatora turnira.

Takmičari iz Rusije, Srbije, Hong Konga, Kanada, Moldavije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Rumunije, Poljske, Mađarske, Grčke, Australije, Švedske, Italije i Crne Gore nadmetaće se u pojedinačnoj konkurenciji i dublu.

„Sa turnirom u Nikšiću uporedo se održavaju ovakvi međunarodni turniri u Njemačkoj, Francuskoj, Malti, Austriji, Irskoj, Češkoj, čime se Crna Gora uvrštava na tenisku mapu Evrope“, ističu organizatori.

Nikšićki teniski klub, uz pomoć prijatelja, pobrinuo se da obezbijedi sve propisane uslove.

„Ovaj važan sportski događaj ugostitće kao i mnogo puta ranije, buduće asove. Odmah nakon turnira u Nikšiću teniski karavan se seli u Podgoricu gdje se održavaju još dva međunarodna turnira. Time konstatujemo da će Nikšić, Podgorica i Crna Gora u ljetnjim mjesecima jula i avgusta biti u znaku tenisa. Za najbolje takmičare turnira nisu predviđene novčane nagrade već, kako je propisano pravilnikom Tennis Europae, sportske nagrade – pehari i diplome“, poručili su iz Tenis kluba ”Nikšić”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.