Počeo međunarodni teniski turnir „Montenegro cup“
Objavljeno: Utorak, Maj 10, 2016 - 08:14
Autor:
onogost.me

Odigravanjem singl mečeva, juče je na teniskim terenima pod Trebjesom i zvanično počeo deveti „Montenegro cup“, teniski turnir za pionire i pionirke uzrasta do 14 godina, iz redovnog kalendara Tennis Europe.

Foto : Tenis klub Nikšić

Prvog dana turnira mogli su se vidjeti veoma zanimljivi mečevi u pojedinačnoj konkurenciji i takmičenju parova. Posebna atrakcija turnira su veoma talentovane teniserke iz Kine koje su za vrijeme evropske turneje turnira izabrale i turnir u Nikšiću.

Domaći teniseri su uglavnom opravdali očekivanja pokazavši da mukotrpnim radom mogu da budu veoma dostojni protivnici vršnjacima iz iznostranstva.

Drugo kolo turnira, u muškoj konkurenciji su izborili Petar Jovanović koji je nakon preokreta savladao veoma inspirsanog Rusa Evgenija Deverenskova rezultatom 3/6, 6/0, 6/0, drugi nosilac Budimir Tomanović je ubjedljivo savladao Rusa Venedikta Tsirikidza rezultatom 6/0, 6/0 i tako opravdao ulogu jednog od favorita turnira. Danilo Raičević je nakon uzbudljivog prvog seta savladao šestog nosioca turnira Marka Jovanovića iz Srbije rezultatom 7/6, 6/2. Vuk Vuksanović je bio bolji od Rusa Ivana Kozhina rezultatom 6/2, 6/0.

Manje sportske sreće od crnogorskih tenisera su danas imali Milo Gazivoda iz Podgorice koji je nakon veoma neizvjesnog meča u tri seta izgubio od vršnjaka iz Hrvatske Erceg Lovra rezultatom 2/6, 6/3, 6/4.

Od tenisera iz Nikšića vrijedan pomeni je mladi Matija Samardžić koji je, u vjerovatno najuzbudljivijem meču dana, izgubio nakon tri seta, posle mnoštvo preokreta, od dvije godine starijeg Marka Stojanovića iz Hrvatske rezultatom 5/7, 7/5, 6/4., Napominjemo da je Matija Samardžić prije dvije nedjelje osvojio svoj prvi turnir iz Kalendara Tennis Europe, koji se održavao u Ulcinju, i time postao prvi Nikšićanin koji je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio međunarodni teniski turnir i time pokazao da je jedan od perspektivnijih crnogorskih tenisera.

Od domaćih teniserki posebno nas raduje uspjeh mlade Nikšićanke Bojane Nikčević koja je pobjedom nad Kristinom Stamenković iz Srbije, rezultatom 6/2, 6/3 osvojila prve međunarodne bodove.

Drugi dan turnira počinje danas u 9h odigravanjem mečeva drugog kola u pojedinačnoj konkurenciji nakon čega slijede mečevi parova u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Finalni mečevi u muškoj i ženskoj konkurenciji su predviđeni za petak kada će najboljim takmičarima svečano biti uručene sportske nagrade, pehari i diplome.

Podsjećamo Vas da sve rezultate sa turnira možete uživo pratiti na zvaničnoj web stranici Tennis Europe-a  

Ukupno ocjena: 73

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Jul 18, 2017 - 13:10
Mihailo Papović do pehara preko šampiona i vicešampiona Crne Gore

Član Tenis kluba "Nikšić" Mihailo Papović napravio je veliki uspjeh osvajanjem turnira za pionire i pionirke do 14 godina, koji je tokom vikenda održan u Baru.
 

Srijeda, Jul 5, 2017 - 12:17
Anja Jovović i Simon Knežević pobjednici M-tel kupa 2017

Prethodnog vikenda na terenima Tenis kluba „Nikšić“ pod Trebjesom održan je turnir M-tel kup 2017, koji je okupio pionire i pionirke do 12 godina. 

Srijeda, Jun 28, 2017 - 13:46
Bojana Nikčević osvojila turnir u Ulcinju

Teniski turnir u Ulcinju, u kategoriji do 14 godina, završen je ovog vikenda, a ostaće u lijepom sjećanju dvanaestogodišnjoj Nikšićanki, Bojani Nikčević, koja je došla do pehara u konkurenciji većinom starijih protivnica. 

Petak, Maj 12, 2017 - 15:34
„Montenegro cup 2017“: Titule za Raičevića i Kolarević

Najbolji crnogorski teniser do 14 godina, Podgoričanin Danilo Raičević, osvojio je jubilarni deseti „Montenegro cup 2017“, na kojem je učestvovalo oko 80 tenisera i teniserki iz dvadesetak zemalja svijeta.

Subota, Maj 6, 2017 - 11:02
Montenegro cup 2017: Nikšić narednih dana u znaku tenisa

Nikšićani će na terenima tenis kluba „Nikšić“, od 6. do 14. maja, imati priliku da gledaju jubilarni deseti „Montenegro cup“ koji će u kategoriji pionira (takmičari do 14 godina) okupiti oko 80 tenisera i teniserki iz dvadesetak zemalja svijeta .