Održan teniski turnir „Kup oslobođenja Nikšića“
Objavljeno: Ponedjeljak, Septembar 19, 2016 - 11:45

Tradicionalni turnir u tenisu za mlađe kategorije „Kup oslobođenja Nikšića“ okupio je proteklog vikenda na terenima TK „Nikšić“ 30 dječaka i djevojčica.

Foto : TK Nikšić

Takmičari iz desetak crnogorskih klubova, nadmetali su se za prva tri mjesta u pojedinačnim konkurencijama, a trijumfovali su Aleksa Krivokapić iz Podgorice i Bojana Nikčević iz Nikšića.

Krivokapić je bio najbolji u konkurenciji pionira, a u finalnom meču pobijedio je prvog nosioca turnira, favorizovanog Danila Raičevića rezultatom 6/4, 6/4 u meču koji je obilovao preokretima. Pobjedom Krivokapića dodatno se zaoštrila trka u borbi za prvo mjesto na rang listi najboljih pionira u konkurenciji do 14 godina.

U konkurenciji pionirki turnir je osvojila domaća takmičarka Bojana Nikčević, koja je u finalnom meču savladala Nađu Mrkić rezultatom 6/1, 6/2. Vrijedan pomena je i rezultat Sare Nikčević, članice Tenis kluba „Nikšić“ koja je osvajanjem trećeg mjesta u konkurenciji pionirki osvojila svoje prvo odličje.

Kiša, koja je bila najavljena za dane vikenda i koja je dovodila u pitanje održavanje turnira, nije omela da sve protekne u najboljem redu, ali je ipak uticala da broj takmičara bude manji od očekivanog. 

Organizatori navode da je turnir bio značajan za takmičare zbog prikupljanja bodova za učešće na završnom mastersu najboljih osam tenisera na rang listama, koji će se održati krajem oktobra i koji predstavlja krunu takmičarske sezone za mlade tenisere.

''Najbolji učesnici mastersa ostvaruju pravo da, kao članovi reprezentacije, brane boje Crne Gore na međunarodnim turnirima koji se početkom 2017. godine održavaju u inostranstvu. To je i razlog što je na turniru bila prisutna cjelokupna pionirska reprezentacija Crne Gore'', kaže se u saopštenju TK Nikšić.

Mladi teniseri iz Nikšića potvrdili su još jednom da je naš grad nosilac razvoja tenisa u Crnoj Gori.

''Bojana Nikčević i Sara Nikčević, članice Tenis kluba „Nikšić“ i Matija Samardžić, član Tenis kluba „Masters“ našli su se među osvajačima nagrada na turniru. Pored njih, ne treba zanemariti ni rezultate ostalih takmičara iz Nikšića - Simona Kneževića, Mihaila Papovića, Gorana Vujkovića, Nikole Mišovića, čije vrijeme tek dolazi i za čije rezultate ćemo čuti u godinama koje predstoje'', skrenuli su pažnju iz organizacije turnira.

Kup oslobođenja Nikšića je ove godine poprimio međunarodni karakter s obzirom da je učešće uzela i pionirksa teniska reprezentacija Albanije.

''Ukupno 10 tenisera i teniserki iz Albanije je imalo priliku da se oproba u mečevima sa najboljim crnogorskim teniserima i teniserkama. Za najbolje tenisere i teniserke obezbjeđene su sportske nagrade, pehari i diplome'' kažu i dodaju da će do kraja ove godine u Tenis klubu „Nikšić“ biti održan još jedan turnir iz kalendara Teniskog saveza Crne Gore za pionire i pionirke do 10 godina.

To će biti kraj još jedne, kako navode, uspješne takmičarske sezone  u Tenis klubu „Nikšić“ sa sedam domaćih i dva međunarodna turnira.

Turnir ''Kup oslobođenja Nikšića'' održan je u okviru sportskog dijela manifestacije Septembarski dani.

 

Ukupno ocjena: 93

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Ponedjeljak, Oktobar 30, 2017 - 14:38
Nikšić od naredne godine domaćin velikog međunarodnog turnira!

Iza Tenis kluba „Nikšić“ još jedna je uspješna sezona u kojoj su organizovana dva međunarodna turnira iz kalendara evropske teniske asocijacije u kategorijama za tenisere i teniserke uzrasta do 14 i 16 godina i čak 13 turnira iz kalendara Teniskog saveza Crne Gore. Naša ekipa posjetila je terene pod Trebjesom gdje domaćini sa ponosom pričaju o sezoni na izmaku, ali i o velikim planovima za klub i grad već u narednoj godini.

Utorak, Oktobar 3, 2017 - 12:22
Tenis klub „Nikšić“: Otvorenim prvenstvom Nikšića za pionire i pionirke završena takmičarska sezona

Održavanjem finala u muškoj i ženskoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu Nikšića, za pionire i pionirke do 12 godina, minulog vikenda zvanično je završena takmičarska sezona u Tenis klubu „Nikšić“.

Ponedjeljak, Jul 24, 2017 - 10:02
Počinje Nikšić Open

Nikšić je od danas domaćin međunarodnog turnira u tenisu „Nikšić Open 2017“.

Petak, Jul 21, 2017 - 08:41
Nikšić Open 2017 od 24. do 30. jula

Iduće nedjelje Nikšić će biti domaćin međunarodnog turnira u tenisu „Nikšić Open 2017“.

Utorak, Jul 18, 2017 - 13:10
Mihailo Papović do pehara preko šampiona i vicešampiona Crne Gore

Član Tenis kluba "Nikšić" Mihailo Papović napravio je veliki uspjeh osvajanjem turnira za pionire i pionirke do 14 godina, koji je tokom vikenda održan u Baru.