Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšić domaćin međunarodnog turnira za tenisere do 14 godina

tenis1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 05.05.2016. u 07:40

Međunarodni teniski turnir pod nazivom ''Montenegro cup 2016'' za uzrast do 14 godina održaće se od 9. do 15. maja na terenima Teniskog kluba ''Nikšić''.

Glavnom turniru prethodiće kvalifikacije koje će se igrati 7. i  8. maja.

Kako navode organizatori iz TK ”Nikšić”, učestvovaće oko 80 tenisera i teniserki iz dvadesetak zemalja, koji će se nadmetati u pojedinačnoj konkurenciji i dublu.

Ovo je deveta godina održavanja turnira, pa je, kako navode iz TK ”Nikšić”, ovaj turnir prerastao u tradicionalni.

Oni ističu da su uz pomoć prijatelja kluba obezbijedili sve uslove za organizaciju ovog važnog sportskog događaja, koje propisuje pravilnik Tennis Europa-e, krovne institucije, koja okuplja sve nacionalne saveze Evrope, čije je sjedište u Bazelu – Švajcarska.

Kako se dodaje u saopštenju, ovo je jedan od šest turnira, koji se na godišnjem nivou organizuju u Crnoj Gori u kategorijama pionira i pionirki uzrasta do 12, 14 i 16 godina. 

Ovi turniri, po pravilu, okupljaju preteče budućih profesionalaca i šampiona, budući da su na njima učestvovali Novak Đoković, Tomaš Berdih, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Rišar Gaske, Gael Monfis, Jelena Janković, Ana Ivanović i mnogi drugi.

Teniski klub ”'Nikšić” saopštava i da je korist koju imaju grad i država od organizacije ovog turnira, višestruka.

”Sa jedne strane domaći teniseri dobijaju šansu da dobiju bodove na evropskoj rang listi najboljih tenisera, igranjem na domaćem terenu, Time se smanjuju i visoki troškovi odlaska na turnire širom Evrope, koji se odnose putovanje, smještaj, trenere, najam terena, ishranu, itd. Sa druge strane, korist od Tennis Europa-e turnira ima i Crna Gora budući da se afirmiše kao teniska i turistička destinacija, kao i grad domaćin s obzirom na valorizaciju ekonomskih i turističkih kapaciteta (hotelski i privatni smještaj za igrače i trenere, restorani, trgovine, butici sportske opreme itd…)”, navode si i dodaje da će na turniru pored domaćih učešće uzeti takmičari iz Jermenije, Norveške, Kazahstana, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Australije, Mađarske, Makedonije, Turske, Njemačke, Rusije, Makedonije, Italije, Letonije, Velike Britanije, Češke, Kine, Rumunije, Holandije…

Napominju i da su pravila jasno definisana kada je u pitanju prijavljivanje učešća na ovakvim turnirima. 

”Svi takmičari preko svog internet naloga (accounta), elektronskim putem i u striktno definisanim rokovima, prijavljuju svoje učešće na turnirima. Na veb sajtu www.tenniseurope.org na dnevnoj bazi ažuriraju se sva dešavanja sa turnira širom Evrope”, kažu iz TK ‘’Nikšić’’.

U saopštenju koje potpisuje direktor turnira Srđan Milunović izražava se uvjerenje da će ovaj međunarodni turnir dati pozitivan doprinos tazvoju tenisa u Nikšiću i Crnoj Gori.

Sve potrebne informacije o turniru u Nikšiću  poput propozicija, informacija o takmičarima, odigranim mečevima, žrijebom za pojedinačna takmičenja i takmičenja parova u muškoj i ženskoj konkurenciji mogu se pratiti na sljedećem linku: http://te.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=257871FE-858C-41AF-9131-7D6554CA0E20.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.