Nikšić domaćin međunarodnog turnira za tenisere do 14 godina
Objavljeno: Četvrtak, Maj 5, 2016 - 09:40

Međunarodni teniski turnir pod nazivom ''Montenegro cup 2016'' za uzrast do 14 godina održaće se od 9. do 15. maja na terenima Teniskog kluba ''Nikšić''.

Foto : Privatna arhiva

Glavnom turniru prethodiće kvalifikacije koje će se igrati 7. i  8. maja.

Kako navode organizatori iz TK ''Nikšić'', učestvovaće oko 80 tenisera i teniserki iz dvadesetak zemalja, koji će se nadmetati u pojedinačnoj konkurenciji i dublu.

Ovo je deveta godina održavanja turnira, pa je, kako navode iz TK ''Nikšić'', ovaj turnir prerastao u tradicionalni.

Oni ističu da su uz pomoć prijatelja kluba obezbijedili sve uslove za organizaciju ovog važnog sportskog događaja, koje propisuje pravilnik Tennis Europa-e, krovne institucije, koja okuplja sve nacionalne saveze Evrope, čije je sjedište u Bazelu - Švajcarska.

Kako se dodaje u saopštenju, ovo je jedan od šest turnira, koji se na godišnjem nivou organizuju u Crnoj Gori u kategorijama pionira i pionirki uzrasta do 12, 14 i 16 godina. 

Ovi turniri, po pravilu, okupljaju preteče budućih profesionalaca i šampiona, budući da su na njima učestvovali Novak Đoković, Tomaš Berdih, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Rišar Gaske, Gael Monfis, Jelena Janković, Ana Ivanović i mnogi drugi.

Teniski klub '''Nikšić'' saopštava i da je korist koju imaju grad i država od organizacije ovog turnira, višestruka.

''Sa jedne strane domaći teniseri dobijaju šansu da dobiju bodove na evropskoj rang listi najboljih tenisera, igranjem na domaćem terenu, Time se smanjuju i visoki troškovi odlaska na turnire širom Evrope, koji se odnose putovanje, smještaj, trenere, najam terena, ishranu, itd. Sa druge strane, korist od Tennis Europa-e turnira ima i Crna Gora budući da se afirmiše kao teniska i turistička destinacija, kao i grad domaćin s obzirom na valorizaciju ekonomskih i turističkih kapaciteta (hotelski i privatni smještaj za igrače i trenere, restorani, trgovine, butici sportske opreme itd...)'', navode si i dodaje da će na turniru pored domaćih učešće uzeti takmičari iz Jermenije, Norveške, Kazahstana, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Australije, Mađarske, Makedonije, Turske, Njemačke, Rusije, Makedonije, Italije, Letonije, Velike Britanije, Češke, Kine, Rumunije, Holandije…

Napominju i da su pravila jasno definisana kada je u pitanju prijavljivanje učešća na ovakvim turnirima. 

''Svi takmičari preko svog internet naloga (accounta), elektronskim putem i u striktno definisanim rokovima, prijavljuju svoje učešće na turnirima. Na veb sajtu www.tenniseurope.org na dnevnoj bazi ažuriraju se sva dešavanja sa turnira širom Evrope'', kažu iz TK ‘’Nikšić’’.

U saopštenju koje potpisuje direktor turnira Srđan Milunović izražava se uvjerenje da će ovaj međunarodni turnir dati pozitivan doprinos tazvoju tenisa u Nikšiću i Crnoj Gori.

Sve potrebne informacije o turniru u Nikšiću  poput propozicija, informacija o takmičarima, odigranim mečevima, žrijebom za pojedinačna takmičenja i takmičenja parova u muškoj i ženskoj konkurenciji mogu se pratiti na sljedećem linku: http://te.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=257871FE-858C-41AF-9131-7D6554CA0E20.

 

Ukupno ocjena: 88

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Ponedjeljak, Oktobar 30, 2017 - 14:38
Nikšić od naredne godine domaćin velikog međunarodnog turnira!

Iza Tenis kluba „Nikšić“ još jedna je uspješna sezona u kojoj su organizovana dva međunarodna turnira iz kalendara evropske teniske asocijacije u kategorijama za tenisere i teniserke uzrasta do 14 i 16 godina i čak 13 turnira iz kalendara Teniskog saveza Crne Gore. Naša ekipa posjetila je terene pod Trebjesom gdje domaćini sa ponosom pričaju o sezoni na izmaku, ali i o velikim planovima za klub i grad već u narednoj godini.

Utorak, Oktobar 3, 2017 - 12:22
Tenis klub „Nikšić“: Otvorenim prvenstvom Nikšića za pionire i pionirke završena takmičarska sezona

Održavanjem finala u muškoj i ženskoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu Nikšića, za pionire i pionirke do 12 godina, minulog vikenda zvanično je završena takmičarska sezona u Tenis klubu „Nikšić“.

Ponedjeljak, Jul 24, 2017 - 10:02
Počinje Nikšić Open

Nikšić je od danas domaćin međunarodnog turnira u tenisu „Nikšić Open 2017“.

Petak, Jul 21, 2017 - 08:41
Nikšić Open 2017 od 24. do 30. jula

Iduće nedjelje Nikšić će biti domaćin međunarodnog turnira u tenisu „Nikšić Open 2017“.

Utorak, Jul 18, 2017 - 13:10
Mihailo Papović do pehara preko šampiona i vicešampiona Crne Gore

Član Tenis kluba "Nikšić" Mihailo Papović napravio je veliki uspjeh osvajanjem turnira za pionire i pionirke do 14 godina, koji je tokom vikenda održan u Baru.