Mladi teniseri uspješni u Čačku
Objavljeno: Petak, Jun 10, 2016 - 18:06

Bojana Nikčević, članica TK ''Sutjeska'', osvojila je prvo mjesto u dublu na međunardonom turniru "Tennis Point Open 2016", koji je održan u Čačku.

Foto : Teniski savez Crne Gore

Ona je do najvišeg postolja stigla sa Divnom Ratković iz TK "Top Spin" iz Bara.

Njih dvije u finalu su bile bolje od vršnjakinja iz Srbije Anje Petković i Lole Radivojević, rezultatom 2:0 u setovima.

U muškoj konkurenciji, Nikšić su predstavljali Matija Samrdžić, član TK ''Masters'' i Nikola Mišović iz TK ''Sutjeska''.

Matija Samardžić plasirao se među osam najboljih, dok je Nikola Mišović uspio da stigne među 16 najuspješnijih takmičara na turniru. 

Pored njih, nastupio je i Branko Đurić iz TK ''Budva'', koji je u polufinalu izgubio od Nikole Zekića iz Srbije, rezultatom 1:2 u setovima.

Tri crnogorska takmičara obilježili su muško finale u dublu, u kome je Đurić, zajedno sa Lukom Jovanovićem iz Srbije, bio bolji od Matije Samardžića i Nikole Mišovića.

Ovaj turnir nalazi se u kalendaru takmičenja Evropske teniske asocijacije (ETA), za tenisere i teniserke uzrasta do 12 godina, a trajao je od 6. do 10. juna.

Ukupno ocjena: 112

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Ponedjeljak, Oktobar 30, 2017 - 14:38
Nikšić od naredne godine domaćin velikog međunarodnog turnira!

Iza Tenis kluba „Nikšić“ još jedna je uspješna sezona u kojoj su organizovana dva međunarodna turnira iz kalendara evropske teniske asocijacije u kategorijama za tenisere i teniserke uzrasta do 14 i 16 godina i čak 13 turnira iz kalendara Teniskog saveza Crne Gore. Naša ekipa posjetila je terene pod Trebjesom gdje domaćini sa ponosom pričaju o sezoni na izmaku, ali i o velikim planovima za klub i grad već u narednoj godini.

Utorak, Oktobar 3, 2017 - 12:22
Tenis klub „Nikšić“: Otvorenim prvenstvom Nikšića za pionire i pionirke završena takmičarska sezona

Održavanjem finala u muškoj i ženskoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu Nikšića, za pionire i pionirke do 12 godina, minulog vikenda zvanično je završena takmičarska sezona u Tenis klubu „Nikšić“.

Ponedjeljak, Jul 24, 2017 - 10:02
Počinje Nikšić Open

Nikšić je od danas domaćin međunarodnog turnira u tenisu „Nikšić Open 2017“.

Petak, Jul 21, 2017 - 08:41
Nikšić Open 2017 od 24. do 30. jula

Iduće nedjelje Nikšić će biti domaćin međunarodnog turnira u tenisu „Nikšić Open 2017“.

Utorak, Jul 18, 2017 - 13:10
Mihailo Papović do pehara preko šampiona i vicešampiona Crne Gore

Član Tenis kluba "Nikšić" Mihailo Papović napravio je veliki uspjeh osvajanjem turnira za pionire i pionirke do 14 godina, koji je tokom vikenda održan u Baru.