Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bojana Nikčević osvojila turnir u Ulcinju

bojana_tenis
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 28.06.2017. u 05:58

Teniski turnir u Ulcinju, u kategoriji do 14 godina, završen je ovog vikenda, a ostaće u lijepom sjećanju dvanaestogodišnjoj Nikšićanki, Bojani Nikčević, koja je došla do pehara u konkurenciji većinom starijih protivnica. 

Bojana je još jedan dokaz o nepresušnom izvoru talenata iz grada pod Trebjesom, gdje marljivo i naporno trenira punih šest godina. Sve je počelo kada je, kaže, na TV-u vidjela prvi put mečeve poznatih tenisera. Šest godina kasnije Bojana je stigla i do nacionalnog dresa u svom uzrastu, nedavno je učestvovala na razvojnom kampu mladih nada u turskoj Antaliji, vicešampionka je Crne Gore, a sad je i osvojila jak turnir u organizaciji TK „Belvi“ nakon što je u finalu savladala Ruskinju Mariju Studenikovu.

„U finalu sam pobijedila protivnicu koja učestvuje i osvaja značajne turnire u okruženju. Veoma sam zadovoljna jer sam prethodnih mjeseci upornim treninzima i učešćem na turnirima postigla zavidnu formu. Planiram da ovog ljeta učestvujem na drugim važnim turnirima iz kalendara Tennis Europe“, kaže kratko Bojana za naš portal.

Njen razvoj godinama prati trener u klubu i nacionalnoj selekciji, Srđan Milunović. Ističe da se radi o veoma inteligentnoj teniserki koja koristi svaku priliku na terenu obzirom na njenu, kako naglašava, sitnu građu.

„Krasi je i velika brzina i izuzetan osjećaj kod izvođenja udaraca. Bojana je jako odgovorna i vrijedna na treninzima“, objašnjava on.

U narednom periodu treniraće sa ostalim članovima iz Tenis kluba Nikšić, sa kojima se priprema za učešće na jakim turnirima iz ETA kalendara, a već krajem jula imaće priliku da svoj raskošni talenat pokaže i na terenima podno Trebjese, kada je očekuje „Nikšić Open“, veoma jak turnir iz kalendara Tennis Europe. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.