Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vojinović: Najbolji će biti Mesi ili Azar, dobar fudbal očekujem u završnici

otvara
FIFA
  • Autor onogost.me
  • 17.06.2018. u 06:08

Magija Mundijala opčinila je u našem gradu ne samo sportiste i sportske radnike nego i ljude iz svih ostalih branši. I poznati nikšićki advokat Milan-Veljo Vojinović jedan je od onih koji su sa nestrpljenjem isčekivali početak 21. Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari Vojinović je izgradio u svojoj mladosti, koju je provodio igrajući mali fudbal po nikšićkim terenima, ispred gimnazije i na čuvenom Malom stadionu.

Bio je član pionirske i omladinske selekcije FK Sutjeska, kao i pionirski i omladinski reprezentativac Jugoslavije i Crne Gore u periodu od 1968. do 1971. godine, a tokom studija igrao je mali fudbal širom Jugoslavije, kao i za FK “Čelik“ od 1972. do 1976. godine.

“Svakako da ću sa velikom pažnjom i uživanjem pratiti dešavanja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. To je događaj koji se jednostavno ne propušta i predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje fudbala, a navijaću za reprezentaciju Brazila“, kazao je Vojinović za naš portal.

Po njegovom mišljenju “Karioke“ su i jedne od glavnih favorita za osvajanje titule, ali smatra da potencijala imaju još nekoliko timova da se domognu prvog mjesta, a naveo je i od koga se može očekivati prijatno iznenađenje.

“Glavni favoriti za osvajanje titule su aktuelni šampion Njemečka, zatim najbolje južnoameričke selekcije Brazil i Argentina, kao i Španija koja ima veoma kvalitetan tim. Po mom mišljenju prijatno iznenađenje na Mundijalu u Rusiji mogle bi da budu Belgija i Francuska“, istakao je Vojinović.

Iako je navijački naklonjen Brazilu koji bi po njegovom mišljenju mogao i do šeste titule u svojoj istoriji, ipak ne smatra da bi neko od igrača u žutom dresu mogao biti najbolji igrač Mundijala, a kako navodi najljepši fudbal će se igrati u eliminacionoj fazi.

“Po mom mišljenju najbolji igrači ovog Svjetskog prvenstva mogli bi da budu as Barselone i argentinske reprezentacije Lionel Mesi ili Belgijanac Azar. Svakako da očekujem dobar fudbal, ali samo u završnici jer je previše ekipa, pa će najveći kvalitet biti kada ostanu najbolje reprezentacije“, zaključio je Vojinović u razgovoru za portal Onogošt.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.