Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Tri meča danas na programu Mundijala

festa
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 15.06.2018. u 07:03

Nakon premijernog duela na Svjetskom prvenstvu između Rusije i Saudijske Arabije u kojem je domaćín pokazao da ima mnogo kvalitetniju ekipu, danas se nastavlja takmičenje, a na programu će biti čak tri susreta.

Egipat – Urugvaj

Prvi na teren će preostala dva tima iz A grupe, selekcije Egipta i Urugvaja, koje se sastaju od 14h, a meč se igra u Jekaterinburgu.

Egiptu je ovo tek treće učešće,prvo poslije 30 godina, dok Urugvaj nastupa 14. put. Najveće pitanje ovog meča je hoće li igrati Salah. Po posljednjim informacijama on je spreman, ali zavisi da li će Kuper rizikovati sa njim od starta, iako ga najavljuje. Njegova zamjena bi mogao da bude Sobhi iz Hadersfilda.

Egipat nema pobjedu od oktobra, u posljednjoj pripremnoj utakmici poražen je od Belgije 0:3, a nemaju pobjedu već šest mečeva, dok je Urugvaj u posljednjoj pripremnoj utakmici slavio nad Uzbekistanom sa 3:0.

Urugvaj je svakako prvi favorit grupe. Odlična odbrana sa Godinom,Gimenezom i Kaseresom, sredina sa budućom zvijezdom Arsenala Toreirom i napad sa Kavanijem i Suarezom. Egipat je na leđima Salaha stigao do SP, a sada vjerovatno od starta bez njega teško da mogu parirati mnogo jačim Urusima.

Meč sudi Holanđanin Kuipers, sudija koji na interncionalnim mečevima ima prosjek od tri žuta kartona po meču i koji dozvoljava malo jaču igru što svakako odgovara nešto agresivnijim Urugvajcima.

Maroko – Iran

Od 17h se sastaju Maroko i Iran u okviru B grupe. Meč se igra u St. Peterburgu. Ovo je peto učešće Maroka, odnosno prvo od 1998., dok Iran nikada nije prošao grupnu fazu i imaju samo jednu pobjedu na Mundijalima na 12 mečeva.

Ove timove krasile su jake odbrane kroz kvalifikacije. Maroko je jedini u afričkim kvalifikacijama koji u trećoj rundi nije primio ni gol. Iran sa druge strane na devet mečeva u kvalifikacijama nije primio gol, ali i imaju poraze od Turske i Tunisa u pripremnim mečevima. Duel će voditi najbolji strijelac Holandske lige Iranac Jahanbakš iz Alkmara i najbolji asistent lige Marokanac Ziieh iz Ajaksa.

Iran je bez suspendovanog Ezatolihija, dok su povrjeđeni Taremi i Dejagah, a Maroko je jači za opravljenog Dirara.

Portugal – Španija

Posljednji duel dana, a ujedno i derbi je susret između Portugala i Španije, koji počinje od 20h.

Meč se igra u Sočiju.

Kao što je već poznato Lopategi je smijenjen samo dva dana prije ovog meča, a selekciju Španije će voditi Jero koji nema nekog iskustva jer je samostalno vodio samo Oviedo prije dvije sezone. Nema mnogo tajni između ovih selekcija, već više od decenije igraju po istom sistemu. Španija je u pripremnom susretu igrala 1:1 sa Švajcarskom , a upisala je i minimalnu pobjedu nad Tunisom. Portugal je prethodno upisao ubjedljivu pobjedu nad Alžirom. Španija nema remi na Mundijalu posljednjih 14 mečeva.

U redovima “Crvene furije” Karvahal je povrjeđen i mijenja ga Odriozola, dok Portugal nema problema sa povredama.

Meč sudi Rohi iz Italije, koji lako pokazuje kartone i koji ima prosjek iznad zadate granice.

Susret selekcija đe nema tajni,Španci uzdrmani otkazom selektoru ali i dovoljno snažni da se to i ne osjeti.Jero u svom prvom meču sigurno neće srljati,obje selekcije imaju odličnu defanzivu pa je i to razlog što se ne očekuju golovi.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.