Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Trećeg dana Mundijala utakmice C i D grupe

35225370_10155524894742727_4899197618917212160_n_1
printscreen
  • Autor onogost.me
  • 16.06.2018. u 07:04

Treći dan Svjetskog prvenstva u fudbalu donosi nam bogat program, kada će biti odigrane prve utakmice u grupama B i C. Prvi na teren će Francuska i Australija od 12h, zatim od 15h Argentina – Island, a od 18h igraju Peru i Danska. U večernjem terminu, tačnije od 21h sastaju se Hrvatska i Nigerija.

12:00 Francuska-Australija

Meč se igra u Kazanju. Francuzi su jedni od favorita na Mundijalu, a na posljednjem treningu uigravan je napad sa Mbapeom i Dembeleom sa strane i Grizmanom naprijed. Žiru će vjerovatno na klupu iako je Mbape lakše povrjeđen. Povrjeđen je Sidibe čije mjesto bi mogao da zauzme Pavard,dok je povrjeđen i Umtiti. Francuzi imaju samo tri pobjede u posljednjih 12 mečeva u grupnim fazama SP. Posljednja 23 gola na Mundijalima postigli su iz šesnaesterca, a posljednji gol sa distance postigao je Tiram 1998. protiv Hrvatske u polufinalu.

Australija je gubila prve mečeva na dva posljednja SP, a u pripremnim susretima je pobijedila Češku i Mađarsku dok je sa Kolumbijom remizirala. Australija ima samo dvije pobjede u posljednjih 13 mečeva na SP.

Francuzi imaju problema u završnicama prvenstava. Teško da mogu da se ponove kiksevi sa prošlih prvenstava i Francuska ima sastav da ide do samog kraja. Možda je i najlošija karika u selekciji selektor Dešamp, koji pravi neke čudne poteze kad timu ne ide. Ipak ima puno povjerenje saveza i Francuzi sigurno imaju sastav koji i individualno može nadomjestiti neke nedostatke. Australija je spoj mladosti i iskustva,imali su odlične rezultate u pripremnim mečevima. Ipak,u ovom duelu najviše zavisi od igre Francuske i ako pokaže šta umije “Kenguri” nemaju šanse.

Francuska: Lloris; Pavard, Varane, Umtiti, Mendy; Kante, Pogba, Matuidi; Griezmann, Mbappe, Dembele (Giroud)

Australija: Ryan; Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich; Luongo, Mooy, Jedinak, Leckie, Rogic; Nabbout (Cahill)

15:00 Argentina-Island

Ovaj meč se igra u Moskvi i ujedno je najveći u istoriji Islandskog fudbala. Selektor Halgrimson na pitanje kako protiv Mesija, odgovorio je da ne bi bilo fer ni prema jednom igraču da dobije zadatak da čuva Mesija jer to je nemoguće, već će svojom timskom igrom to pokušati. Najveći plus za Island, najmanju državu koja je ikada igrala na SP, je povratak poslije povrede Gunarsona.

Sampaoli je već objavio spisak igrača koji će početi meč. Ima iznenađenja u timu i već je na udaru medija u Argentini. “Gaučosi” su pobijedili 12 od posljednih 15 mečeva u grupi na Mundijalima,uz samo jedan poraz. Osvojili su grupu na posljednja tri Mundijala, a pobijedili su prvi meč na posljednjih šest Mundijala.

Argentina,posebo Messi su pod velikim pritiskom javnosti, jer sve osim polufinala smatra se velikim nauspjehom. Island je već ostvario istorijski uspjeh, i uprkos velikim simpatijama od fanova širom svijeta teško da mogu čemu da se nadaju u ovom meču.

Argentina: Caballero, Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico, Meza, Mascherano, Biglia, Di Maria, Messi, Aguero.

Island: Halldorsson; R. Sigurdsson, A. Skulason, Eyjolfsson, Arnason; Bjarnason, G. Sigurdsson, Hallfredsson, J. Gudmundsson; Sigurdarson, Finnbogason.

18:00 Peru-Danska

Meč se igra u Mordoviji. Guererro je spreman i igraće poslije suspenzije zbog dopinga. Postigao je dva gola protiv Arabije 3. juna u prijateljskom meču. Peru nema povrjeđenih igrača, a primio je samo dva gola na posljednjih 10 mečeva.

Danska samo jednom nije primila gol na posljednjih 11 mečeva SP. Ipak u kvalifikacijama odbrana je bila najjači dio tima. Treća odbrana u cijelim evropskim kvalifikacijama, sa Eriksonom koji je učestvovao u više od polovine datih golova.

Francuska je glavni favorit grupe, a ove dvije selekcije favoriti su za drugu poziciju. Obje selekcije imaju odličnu defanzivu pa se može očekivati tvrd meč sa malo golova, uz sve to i sudija je iz Gambije koji ne dozvoljava da se igra razvije. Sve govori da bi ovo mogao biti remi i da će o putniku u sljedeću rundu odlučuju mečevi sa Australijom.

Peru: Gallese; Advincula, Ramos, Rodriguez, Trauco; Tapia, Yotun; Carrillo, Farfan, Cueva; Guerrero

Danska: Schmeichel; Dalsgaard, Christensen, Kjaer, Larsen; Kvist, Delaney; Poulsen, Eriksen, Sisto; Jorgensen

21:00 Hrvatska-Nigerija

Meč se igra u Kaliningradu. Iako je prvo kolo, ovo je susret koji će dosta toga odlučiti o prolasku u sljedeću fazu. Nigerija nema pobjedu na četiri posljednja prijateljska meča. Selektor Rohr poslije serije loših rezultata najavio promjene i vraćanje na staru formaciju. Simon je povrjeđen dok se Ndidi oporavio. Imaju samo jednu pobjedu u posljednjih 12 mečeva na SP, a nijesu postigli gol na prvom meču na posljednja tri Mundijala. Nigerija je sa prosjekom 25 godina i 336 dana najmlađa selekcija na Mundijalu.

Hrvatska je miks mladih i iskusnih igrača. Hrvatska koja peti put učestvuje na SP gubila je prvi meč na posljednja tri, ali na dva od ta tri protivnik je bio Brazil. Na posljednja četiri meča Hrvatske na SP viđeno je čak pet crvenih kartona.

Hrvatska sa Modrićem, Rakitićem, Mandžukićem, Perišićem i ostalima je svrstana sa pravom u selekcije koje mogu biti iznenađenje Mundijala. Sigurno da ovaj sastav može mnogo, a nemaju problema ni sa povredama. Nigerija luta sa formacijom, dosta mladih igrača, ali najtanji su na poziciji golmana koju pokriva Uzoho koji inače brani za rezervni sastav Deportivo La Korunje. Ihenacho iz Lestera i još nekolicina igrača iz najjačih liga su na klupi.

Hrvatska: Subašić;  Vida, Lovren, Vrsaljko, Strinić; Brozović, Rakitić; Kramarić, Modrić, Perišić; Mandžukić

Nigerija: Uzoho; Troost-Ekong, Balogun, Abdullahi, Idowu; Ndidi, Onazi; Iwobi, Mikel, Moses; Ighalo

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.