Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mečevi C grupe i derbi Argentina – Hrvatska

35779273_10155542415772727_8223528921933545472_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 21.06.2018. u 07:14

Nakon jučerašnjih utakmica u kojima su pobjede na kraju odnijeli favoriti, danas nas očekuje još jedan zanimljiv dan koji će obilježiti mečevi u grupi C, kao i jedan od derbija drugog kola grupne faze u kojem se sastaju Argentina i Hrvatska.

14.00h Danska – Australija 

Danska je u prvom susretu na prvenstvu trijumfovala nad Peruom zahvaljujući, prije svega, sreći, jer protivnik nije uspio čak ni da realizuje jedanaesterac. Australija je poražena od Francuske rezultatom 2:1, a “Trikolori” su uspjeli da postignu pogodak tek u samoj završnici meča. Zbog svega ovoga svakako da “Kenguri” u meč ulaze sa većim pritiskom jer bi ih novi poraz već vjerovatno već nakon dva kola izbacio iz borbe za plasman u osminu finala. Ove dvije selekcije u posljednjih 12 godina odigrale su čak tri prijateljske utakmice, dva puta su bolji bili Danci, a jednom je pobijedila Australija.

Danska: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen (Zanka), Larsen – Schone, Delaney – Y.Poulsen, Eriksen, Sisto – Jorgensen

Australija: Ryan – Risdon, Milligan, Sainsbury, Behich – Jedinak, Mooy – Leckie, Rogic, Kruse – Juric

17.00 Francuska – Peru

Francuzi će svakako rasterećenije ući u susret jer su znatno bliže plasmanu u narednu rundu, dok je Peru nakon maleroznog poraza od Danske, bez prava na kiks. Ipak, po prikazanoj igri u prvom kolu južnoamerička selekcija sigurno ima šanse, a od pomoći će joj biti i sjajna podrška sa tribina. Biće svakako jako interesantno vidjeti kako će se završiti prvi međusobni susret ove dvije ekipe u istoriji.

Francuska: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Fernandez – Matuidi, Kante, Pogba – Mbappe, Griezmann, Fekir

Peru:  Gallese – Advincula, Ramos, Rodriguez, Trauco – Tapia, Yotun – Carrillo, Cueva, Farfan – Guerrero

20.00h Argentina – Hrvatska

Ovo je jedan od derbija i ujedno najinteresantnijih duela drugog kola grupne faze, a Hrvatska je nakon dobre igre protiv Nigerije, u bodovnoj prednosti u odnosu na “Gaučose” koji su se mučili protiv Islanda i na kraju stigli samo do boda. Mesi i društvo su sada pod velikim pritiskom pred duel sa “Vatrenima”, koje su do sada uspjeli dva puta savladati. Prvi put je to bilo 1998. godine u grupnoj fazi Mundijala u Francuskoj, a drugi prije četiri godine, u prijateljskom meču u Londonu. Sa druge strane, Hrvati su 2006. godine bili bolji u prijateljskom susretu u Bazelu, dok je prvi međusobni susret ove dvije selekcije, koji je odigran daleke 1994. godine, završen bez pobjednika.

Argentina: Caballero – Mercado, Otamendi, Tagliafico – Salvio, Mascherano, Perez, Acuna – Messi, Aguero, Pavon

Hrvatska: Subašić – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić – Rakitić, Badelj – Rebić, Modrić, Perišić – Mandžukić

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.